Ceea ce ati postat nu constituie vicii de procedura si prin urmare instanta nu le va admite ... pentru a expune punctual raspunsul la ce ati postat cred ca trebuie scris un tratat de procedura ...
1. în cazul în care una din părţi participă la proces prin intermediul reprezentanţilor lor legali sau convenţionali, în cererea de chemare în judecată trebuie să se specifice această situaţie.
În cazul când părţile stau în proces în numele lor, personal, în cererea de chemare în judecată nu se menţionează nimic, calitatea de titular al dreptului la acţiune a reclamantului se prezumă.
Constarea lipsei dovezii calităţii de reprezentant a părţilor va fi sancţionată cu anularea cererii (art.161 alin.1 şi 2 c.proc.civ.).
2. Reclamantul nu este obligat să indice textele de lege în care se încadrează faptele care au generat conflictul, fiind suficientă o simplă enunţare a câtorva date care să permită instanţei să dea calificare juridică corespunzătoare ; încadrarea în textele de lege trebuie să se facă de judecător. Este necesar ca pârâtul să fie în măsură să cunoască în ce cadru juridic se judecă procesul, spre a-şi pregăti apărarea.
Temeiul juridic invocat de reclamant nu leagă instanţa aceasta fiind în drept, în exerciţiul rolului ei activ, să dea acţiunii calificarea juridică exactă, alta decât aceea dată de reclamant prin cererea sa de chemare în judecată .
Nearătarea motivelor de fapt şi de drept pe care reclamantul îşi întemeiază cererea duce la decăderea acestuia din dreptul de a le mai putea invoca în cursul judecăţii. La prima zi de înfăţişare instanţa, la cerere, va putea acorda un nou termen pentru completarea acestor lipsuri .
3. Neindicarea dovezilor în cuprinsul cererii de chemare în judecată, va duce, de asemenea, la decăderea reclamantului din dreptul de a le mai putea propune, în afară de cazul în care instanţa, apreciind, îi va acorda reclamantului, la prima zi de înfăţişare, un termen în acest sens sau când necesitatea administrării unor probe rezulta din dezbateri şi partea interesată nu o putea prevedea.
Buna ziua domnule consilier juridic si as incepe prin a va multumi foarte mult pentru ca mi ati raspuns .In ciuda faptului ca nu pot fi considerate exceptii , cererea prezinta totusi o serie de nereguli ,unele urmand sa aibe drept consecinta decaderea dreptuluii de a folosi probe pe tot parcursul judecatii.Dar exceptia de lipsa calitate procesuala tot exista si asta este o exceptie de fond.asupra careia instanta va trebui sa se pronunte.Oricum va multumesc si va ramane de vazut in ce masura ma voi descurca cu acest proces ......o seara buna