avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor........va rog .......Judecata in prima instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor........va rog .......Judecata in prima instanta

Buna seara .Am rugamintea sa ma lamureasca cineva avizat ,in privinta ridicarii unor serii de exceptii de procedura dar si de fond ,la termenul fixat la inceputul lunii decembrie si care va fi cu siguranta prima zi de infatisare ,intr un proces in care am calitatea de parat alaturi de mama mea si ma reprezint atat pe mine cat si pe ea in baza unei procuri notariale..[fac precizarea ca nu mi permit sub nicio o forma angajarea unui avocat datorita situatiei financiare precare..un salariu foarte mic iar mama pensionara in varsta de 72 ani ]Deci exceptiile pe care vreau sa le ridic instantei de judecata sunt urmatoarele :
1 cererea de chemare in judecata inaintata instantei ,nu respecta conditiile aratate la art 82 C pr civ in sensul ca pe cerere nu este mentionat numele avocatului si domicilul acestuia precum si invocarea acestui art in temeiul caruia s-a inaintat actiunea si conditiile art 112 Cpr civ aliniatul 4 in care se cere ......aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea .....in acest caz s au aratat motivele de fapt dar In drept articolele invocate sunt 3 la nr si nu au nicio legatura cu nici unul din capetele de cerere
iar alin 5 spune cu ...aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere .Aici reclamantii nu prezinta nicio dovada dar mentioneaza in finalul cererii ca inteleg sa se foloseasca de proba cu inscrisuri nu mentioneaza in temeiul carui articol .interogatoriul paratului si proba testimoniala cu 3 martori .Astfel consider ca iar exista o exceptie de ordin strict procedural privind faptul ca nu se mentioneaza numele ,domiciliul sau resedinta martorilor.Stiu insa sigur ca acestia voi fi prezenti la prima zi de infatisare .....Deasemeni fiind un proces de granituire la dosarul meu este depus dreptul REAL de proprietate cu inscriere in cartea funciara conf prev.Legii nr 7/1996 a imobilului ce se invecineaza cu cel al reclamantului si intre care se cere stabilirea liniei de hotar si granituirea proprietatilor noastre .Actul de proprietate depus de acesta este un ACT DE PARTAJ VOLUNTAR DIN 1997.....Poate fi invocata si aceasta exceptie ?
In privinta exceptiei de fond .....este doar una si anume exceptia de lipsa calitate procesuala pasiva in acest proces a mamei mele prin prisma faptului ca prin actul de intretinere si a instrainat imobilul anterior introducerii cererii de chemare in judecata de catre reclamant........Acum intreb tot ce am prezentat aici au temei legal ? pot fi invocate in fata instantei :? si ce sanse sunt de anulare a cererii pe motive de vicii de procedura ? sau va fi doar o amanare a judecatii pentru un alt termen ? obtinand astfel doar o intarziere a judecatii cauzei ///// va multumesc si astept raslpuns ...
Cel mai recent răspuns: socrate111 , utilizator 17:32, 18 Noiembrie 2010
Ceea ce ati postat nu constituie vicii de procedura si prin urmare instanta nu le va admite ... pentru a expune punctual raspunsul la ce ati postat cred ca trebuie scris un tratat de procedura ...
1. în cazul în care una din părţi participă la proces prin intermediul reprezentanţilor lor legali sau convenţionali, în cererea de chemare în judecată trebuie să se specifice această situaţie.
În cazul când părţile stau în proces în numele lor, personal, în cererea de chemare în judecată nu se menţionează nimic, calitatea de titular al dreptului la acţiune a reclamantului se prezumă.
Constarea lipsei dovezii calităţii de reprezentant a părţilor va fi sancţionată cu anularea cererii (art.161 alin.1 şi 2 c.proc.civ.).
2. Reclamantul nu este obligat să indice textele de lege în care se încadrează faptele care au generat conflictul, fiind suficientă o simplă enunţare a câtorva date care să permită instanţei să dea calificare juridică corespunzătoare ; încadrarea în textele de lege trebuie să se facă de judecător. Este necesar ca pârâtul să fie în măsură să cunoască în ce cadru juridic se judecă procesul, spre a-şi pregăti apărarea.
Temeiul juridic invocat de reclamant nu leagă instanţa aceasta fiind în drept, în exerciţiul rolului ei activ, să dea acţiunii calificarea juridică exactă, alta decât aceea dată de reclamant prin cererea sa de chemare în judecată .
Nearătarea motivelor de fapt şi de drept pe care reclamantul îşi întemeiază cererea duce la decăderea acestuia din dreptul de a le mai putea invoca în cursul judecăţii. La prima zi de înfăţişare instanţa, la cerere, va putea acorda un nou termen pentru completarea acestor lipsuri .
3. Neindicarea dovezilor în cuprinsul cererii de chemare în judecată, va duce, de asemenea, la decăderea reclamantului din dreptul de a le mai putea propune, în afară de cazul în care instanţa, apreciind, îi va acorda reclamantului, la prima zi de înfăţişare, un termen în acest sens sau când necesitatea administrării unor probe rezulta din dezbateri şi partea interesată nu o putea prevedea.
Buna ziua domnule consilier juridic si as incepe prin a va multumi foarte mult pentru ca mi ati raspuns .In ciuda faptului ca nu pot fi considerate exceptii , cererea prezinta totusi o serie de nereguli ,unele urmand sa aibe drept consecinta decaderea dreptuluii de a folosi probe pe tot parcursul judecatii.Dar exceptia de lipsa calitate procesuala tot exista si asta este o exceptie de fond.asupra careia instanta va trebui sa se pronunte.Oricum va multumesc si va ramane de vazut in ce masura ma voi descurca cu acest proces ......o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)
Bună ziua!!! vă rog să mă ajutați cu un model de cerere ... Avocatei.ro Avocatei.ro Bună ziua!!! Vă rog să mă ajutați cu un model de cerere de mână solicitare inlocuire curator. Mulțumesc! (vezi toată discuția)