avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Invitatie stabilire amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Invitatie stabilire amenda contraventionala

Buna dimineata tuturor.V-as ruga daca ati putea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o invitatie pe care am primit-o din partea Politiei locale Iasi.Pe scurt despre ce este vorba :am o masina care este stricata de 3 ani si care este parcata pe o portiune din spatiu verde.Nu imi mai permit s-o repar,as vrea s-o dau la Rabla sau Pieta,numai sa scap de dansa dar ptr asta imi trebuie un trailer s-o pot deplasa.Din motive financiare am tot amanat acest lucru.Ieri,am primit o invitatie(pe masina) la Politia locala Iasi ptr stabilirea amenzii contraventionale in baza HCLM Iasi nr. 172/2002 ,cap. II,pct. 8,care este cuprinsa intre 190 si 370 Ron.Acum as vrea sa va intreb in ce masura pot apela la bunavointa Politistilor de a nu imi da amenda contraventionala...Daca exista vreo sansa sa primesc numai un avertisment ,ceva,cu angajamentul ca ma voi ocupa de ea in viitorul apropiat ? Recunosc faptul ca masina sta de ceva timp acolo,dar am mari probleme de sanatate ,de 3 ani sunt pensionat pe caz de boala si saptamana asta ma prezint in fata comisiei de expertiza pt stabilirea unui grad de handicap.Am mentionat asta ptr a explica de ce nu am putut,printre altele,sa ma ocup de masina si sa scap de ea.Credeti ca am vreo sansa sa primesc doar un avertisment din partea lor sau odata ce am primit invitatie la ei ptr stabilirea amenzii ,ea este deja ''batuta in cuie'' si nu mai am ce sa fac ?Va multumesc anticipat ptr sfaturile d-stra.
Cel mai recent răspuns: saintromania , utilizator 11:32, 6 August 2011
In opinia mea, contraventia savarsita nu tine cont de situatia dv. de sanatate ci de faptul ca ati incalcat dispozitiile legale. Nu putem spune noi daca veti gasi un politist binevoitor sau nu care sa va dea doar un avertisment. Asta o veti constata singur. Va recomand sa onorati invitatia si sa explicati imprejurarile in care ati fost nevoit sa parcati masina pe spatiul verde, desi ar fi trebuit sa o lasati pe spatiul public.
Succes!
Acuma,nu stiu ce sa zic...i-am zis eu spatiu verde nestiind cum sa definesc locul in care am parcat masina.Nu stiu daca este spatiu verde efectiv sau spatiu public.Locul parcarii este ar fi cam asa: pe o parte a unei stradute sunt niste garaje iar pe cealalta parte este un trotuar .Masina este parcata de asa maniera incat sa nu incurce nici pietonii care folosesc trotuarul nici eventuale 2 masini care vor sa treaca una pe langa alta(din care cel putin una ar fi de dimensiunile unui camion,de ex.)In fapt ,de abia daca atinge trotuarul,este mai mult o bucata de pamant (pe care cresc buruieni) situata intre trotuar si o teava de gaz si,practic dupa teava de gaz incepe spatiu verde aferent blocului.De asta nu stiu daca este parcata pe spatiu public sau verde...Oricum,in fiecare zi,seara,celelalte masini parcheaza in fata si in spatele masinii mele,altele direct pe trotuar,fortandu-i pe pietoni,chiar sa mearga pe strada.Dar asta nu are relevanta in cazul meu.Si credeti-ma ca daca nu as fi avut probleme de sanatate m-as fi dus mai des la smuls buruienile si balariile alea care au aparut in jurul masinii si care se pare ca au scos-o in evidenta...Am de gand sa onorez invitatia lor,asta e... Poate,totusi,voi avea noroc si voi primi un avertisment,asta daca legea le permite sa mi-l acorde in locul amenzii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
saintromania, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal adrian10 adrian10 Buna ziua Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona.Politia rutiera mi-a dat avertisment dar a dispus ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1 ZSPm ZSPm Ieri, 4.11.2010, mi`a fost ridicata masina de pe un \"spatiu verde\" de langa Bd. Kiseleff. Ce m`a surprins a fost faptul ca in zona nu era niciun indicator ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)