avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... ajutoare guvernamentale
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

ajutoare guvernamentale

Buna ziua !, sunt o proaspata pensionara cu o pensie nemaipomenit de mare de 441 de lei .As dori sa ma indrumati catre o cale legala de obtinere a unui ajutor financiar ,daca exista ptr. pensionari cu venituri sub 500 de lei,ca sa-si poata monta centrala termica de apartament. Mi-a ciripit cineva ca ar fi o ordonanta de guvern ( 95/2004 s-au 2005) dar, nu stiu daca mai este in vigoare, s-au daca a fost ,s-au daca se refera la sprijin financiar nerambursabil . Am citit eu ceva dar,nu ptr. centrale de apartament, ci ptr .cei care au sobe si vor sa-si puna centrale termice li se asigura un sprijin financiar. Tare a-s dori sa existe o portita si pentru cei care efectiv nu au cum sa faca sa devina realitate aceasta problema atat de spinoasa . Nu ca nu am vrea dar, efectiv nu avem cum . Daca am fost informata gresit,imi asum ciripeala si astept un raspuns de la o persoana avizata care sa ma lamureasca in aceasta problema. Va multumesc ptr. rabdarea de a parcurge aceste randuri si va doresc a zi senina si plina de surprize placute.
Cel mai recent răspuns: nistorsofia , utilizator 18:35, 15 August 2011
Exista OUG nr.91/2005: "Ajutoare băneşti acordate populaţiei cu venituri reduse care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale" care se refera si la persoanele care doresc achizitionarea, instalarea si punerea in functiune a unei centrale termice individuale:

Legislatie:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Sintetizat, aici:
[ link extern ]



Buna ziua!si multumesc ptr raspunsul acordat, dar nu sunt lamurita daca eu pot face o cerere ptr montarea unei centrale de apartament intrucat din cate am inteles se refera la acele persoane care locuiesc la case si au sobe pe gaze si vor sa le inlocuiasca cu centrale termice . Im momentul de fata eu sunt debransata de la sistemul centralizat de anul trecut si m-am incalzit cu o aerorerma . Apa calda obtinand-o prin incalzire la aragaz. Eu utilizez gazele naturale ptr. preararea hranei si incalzirea apei , nu prt. incalzirea locuintei . Aici nu inteleg eu ce vrea sa spuna legea , se refera si la cealalta gategorie care nu au sobe?.Va rog daca mai puteti sa-mi mai acordati un raspuns ptr. a ma lamuri ce sa fac si unde sa ma adresez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect gaze alexyonutz92 alexyonutz92 salut! De curand am intrebat furnizorul daca imi poate executa proiectul pentru montarea centralei termice (pentru incalzirea locuintei). Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Card de energie ferid ziadin ferid ziadin d-nul ministru a precizat ca se deconteaza doar buteliile cu gpl folosite la incalzirea locuintei nu si cele pentru preparare hrana.ok! 1.dumnealor nu au luat ... (vezi toată discuția)
Impartire factura gaz eronata mariancel mariancel Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem ... (vezi toată discuția)