CUM POT DOVEDI VENITUL TATALUI AFLAT IN STRAINATATE SAU CUM POATE EL DOVEDI CA NU ARE VENIT DACA ESTE PLECAT IN STRAINATATE DE 4 ANI DOAR ACOLO NU CASTIGA MINIMUL PE ECONOMIE DIN ROMANIA . CAND AM VORBIT CU EL A SPUS CA ESTE DEACORD SA PLATEASCA CAT PREVEDE LEGEA , DAR CAT PREVEDE LEGEA IN ACEST CAZ? SI .. CARE SUNT DEMERSURILE? MULTUMESC
Nu mai scrieti cu litere de tipar, este impotriva regulamentului de postare pe acest forum.
Cum realizeaza veniturile in strainatate tatal dumneavoastra? are acte de rezidenta sau munceste la negru?
cer mii de scuze pentru greseala dar nu am vrut sa postez un nou subiect ci am vrut sa fac o completare la mesajul anterior " va rog sa-mi dati un sfat" Va multumesc pentru intelegere
D-nul avocat Laconschi v-a raspuns, chiar trebuie sa aduceti dovezi ca sotul dumneavoastra, realizeaza venituri mai mari decat minimul pe economie din Romania.
avocat Claudiu Lascoschi a scris umatoarele:
"Va trebui sa dovediti ca are venituri.
Puteti incerca sa cereti majorarea pensiei de intretinere dar va trebui sa indicati locul lui de munca.
Ma tem ca un avocat nu va poate ajuta prea mult la proces.
Daca nu faceti dovada veniturilor se va respinge cererea dvs de majorare a pensiei de intretinere.Sau cel mult se va majora in limita salariului minim pe economie."
Cuantumul veniturilor nu trebuie dovedit de dvs, doar trebuie sa indicati locul de munca (exact) unde lucreaza sotul, daca lucreaza legal; in cazul in care lucreaza "la negru" actiunea de majorare nu va este de nici un folos; daca aveti un copil, acesta are dreptul la 25 % din salariul tatalui, pentru 2 copii 33% iar pt 3 sau mai multi 50%.
Art. 94
"Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati. Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau a hotari, incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.:"
Deci, este vorba de "pana la" 1/4, 1/3, 1/2 - cuantum hotarat de instanta, ceea ce inseamna ca pensia de intretinere poate fi mai mica decat aceste fractiuni.