avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot cere instantei sa considere un dosar din fond ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot cere instantei sa considere un dosar din fond drept recurs?

Pot cere instantei sa aduca dosarul meu din fond si sa considere cererile din el drept cererile de recurs?
daca ati ajuns in faza de recurs..si ati fost citata pentru aceasta faza procesuala, dosarul de fond este deja atasat dosarului de recurs.
Cererile din dosarul de fond nu pot fi considerate "cereri de recurs", intrucat daca declarati recurs , inseamna ca nu sunteti de acord cu sentinta pronuntata in fond, fapt care duce la obligativitatea precizarii motivelor de recurs.
Cum Dumnezeu a ajuns un recurs sa fie considerat dosar de fond?
Sau cum s-ar putea ca o cerere care face obiectul unui dosar de fond (in care nu s-a pronuntat o hotarare) sa fie apreciata ca reprezentand un recurs (impotriva carei hotarari)????? :O

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
ContSters103772, utilizator
Nu am zis ca exista dosar de recurs inca, deci asa cum am intrebat, pot cere instantei in formularea de recurs sa aduca dosarul meu din fond si sa considere cererile din el drept cererile de recurs?
Recursul se judeca dupa anumite reguli.
Trebuie sa fie motivat, iar motivele trebuie sa se refere la considerentele hotararii recurate.
In recurs nu se pot formula cereri noi, fata de pretentiile exprimate in cererea initiala de chemare in judecata.
Asadar, nu puteti solicita ca o noua actiune sa fie apreciata ca reprezentand motive de recurs, dacat daca, prin absurd, in aceasta actiune noua ati adus critici impotriva sentintei/deciziei pronuntata in celalalt dosar si daca ati formulat aceasta actiune in termenul de redactare a motivelor de recurs.
ContSters103772, utilizator
prin absurd, in aceasta actiune noua ati adus critici impotriva sentintei/deciziei pronuntata in celalalt dosar.

Nu prin absurd, ci gratie dreptului romanesc si practicii judiciare romanesti.

Dosarul din fond, care nu a ajuns la primul termen inca, trebuia sa fie recursul care nu l-am facut in termenul de la comunicare si-l fac acum conform art. 103 CPC

Dosarul din fond se refera la ce a fost respins in fondul la care vreau sa fac recurs, plus cereri care avocatul "a omis" sa le adauge dar sunt in termen si acum.
masayoshi, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Recurs??rog raspuns claudia_koteles claudia_koteles buna, - am avut un proces si am facut recurs impotriva sentintei, totodata am depus si o completare si lamurire a dispozitivului in acest termen.Ni s-a ... (vezi toată discuția)
Invocãri noi la recurs? lotuss lotuss La recurs am dreptul să invoc și alte art. de legi sau justificări în sprijinul cererii ,altele decit cele cerute initial in dosar ?multumesc (vezi toată discuția)