avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invocãri noi la recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Invocãri noi la recurs?

La recurs am dreptul să invoc și alte art. de legi sau justificări în sprijinul cererii ,altele decit cele cerute initial in dosar ?multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 20:23, 8 Iunie 2014
Daca sustin aceleasi aparari anterioare se poate.
Si argumente noi se pot invoca.
Si exceptii puteti invoca.
Recursul se limitează strict la analiza cazurilor de nelegalitate prevăzute de Codul de procedură civilă. Cu alte cuvinte se aduc doar critici hotărârii recurate (...)
Deci ce a scris domnul Lascoschi anterior nu este așa.......
Este cum au spus amândoi domnii avocați: recursul e admis doar pentru unul (sau mai multe) dintre motivele de nelegalitate limitativ prevăzute de Cpc, dar admiterea recursului nu presupune și admiterea cererii dvs. De aceea, după criticarea hotărârii puteți aduce argumente noi în favoarea fondului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea nelegalității Alabastru2015 Alabastru2015 Bună ziua! Cine poate să îmi dea o lămurire pentru următoarea situație? Am cerut constatarea nulității (pe cale de acțiune) a unui act admin-fiscal, ... (vezi toată discuția)
Pot cere instantei sa considere un dosar din fond drept recurs? masayoshi masayoshi Pot cere instantei sa aduca dosarul meu din fond si sa considere cererile din el drept cererile de recurs? (vezi toată discuția)
Judecata in recurs ro280988 ro280988 Buna ziua. Se da urmatoarea ipoteza: cerere de chemare in judecata introdusa la Judecatorie, apelul exercitat la Tribunal, recursul exercitat la Curtea de ... (vezi toată discuția)