avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea \"neautorizata\" a marcii inregistrate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea "neautorizata" a marcii inregistrate

buna ziua/seara,

Citesc de ceva timp diferite topic - uri cu si despre marca inregistrata cat si informatii de pe siteul OSIM.

Nedumerirea mea in legatura cu marca inregistrata este daca o marca poate fi folosita intr-un site de exemplu.
Ex1: "am lucrat la Orange Romania si a fost ca la inchisoare"
Ex2: "am lucrat la Orange Romania si a fost superb"

Marca din cate am inteles (nu activez in domeniul juridic) ar avea o stransa legatura financiara/comercializare adica... nu pot sa vand sub numele de Orange Romania produse similare (si nu numai) cu cele vandute de proprietarul marcii Orange.

Dar eu nu vand nimic. Eu "folosesc" marca Orange pe site ul meu in sensurile mai sus mentionate. Nu imi vine sa cred ca daca intr-adevar am lucrat la Orange nu mai pot sa spun ca am lucrat la ei pe siteul meu privat....
Sau ?

Sper ca s-a inteles nedumerirea mea...

Pot folosi marca Orange in siteul meu?

Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
ContSters173568, utilizator
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:54, 7 August 2011
Puteti folosi denumirea marcii, fara acordul proprietarului, in astfel de discutii, insa daca nu sunt bine argumentate si mai ales bine intemeiate pe dovezi concrete, riscati ca respectiva firma pe care si eu o blamez sa va cheme in instanta pentru prejudicii de imagine astfel incat nici copiii copiilor copiilor dvs nu vor putea face fata. Stiti ce-or sa zica: dar cand lucrai la noi, de ce nu ai zis ca suntem asa nenorociti?
Ironia sortii este ca le-am zis-o chiar si in scris ... raspusul lor fiind: "nu este adevarat, noi suntem puri" (repet, este vb de un exemplu).

Bun, "dovezi concrete" ... este vb de punctul meu de vedere. Am niste dovezi dar de obicei iau in calcul in primul rand ceea ce se poate intampla cel mai rau. Si anume ca aceste dovezi sa nu fie admise ca probe.

Pe de alta parte... de ce sugerati ca daunele pt prejudiciu de imagine sunt mari? Nu sunt fan Basescu, dar el a trebuit sa plateasca 1 leu daune morale nu stiu carui deputat parca... Adica vorbim de o cauzalitate directa catre o parte financiara.
Cum pot ei dovedi ca le-am adus pagube de 1mil $ doar pt ca am afirmat ca a fost ca la inchisoare DPMDV...?

Dovezile vor fi probe, insa instanta le va considera neconcludente, e dreptul ei (daca ma intelegi...) Eu le-am facut plangere penala si n-am niciun raspuns de 1,5 ani, iar ANPC tine cu ursu!
Basescu nu e o intreprindere de sute de milioane de euro!
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
emil6702, utilizator
Da, inteleg ca intr-un eventual proces si instanta va tine cu "ursu" . :)
Sa stiti ca am mai incercat sa aflu care este ce mai mare suma platita in Ro pt prejudiciu de imagine/daune morale si din pacate nu am aflat.

Daca aveti idee chiar m-ar ajuta macar orientativ.

Cu stima si multumiri.
individul care în Ajunul Crăciunului a ucis-o pe femeia cu care locuia în incinta unei ferme dezafectate din satul Vărsătura a primit doar 6 ani de închisoare! el a fost însă obligat la plata unor daune morale record: 100.000 euro şi 4 miliarde de lei vechi
Văduva fostului general Ion Eremia, Nicoleta, a câştigat, în instanţă, daune morale de şase milioane de lei, ca despăgubire pentru traumele suferite de soţul ei în închisorile comuniste, potrivit ziarului “Adevărul”. Între anii 1958-1964, generalul Eremia a făcut şase ani de temniţă pentru uneltire împotriva ordinii sociale.
Doi ani de inchisoare cu suspendare, peste 2,5 milioane lei noi si 85.000 de euro daune morale si materiale. Atit are de platit italianul care l-a ucis intr-un accident rutier pe chirurgul iesean Iustin Cotea
Judecătorii l-au condamnat pe medicul Sorin Pletea la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare şi i-au interzis acestuia dreptul de a mai profesa ca medic ginecolog. Mai mult decât atât, magistraţii s-au pronunţat asupra unei des­pă­gubiri record la nivelul lumii medicale argeşene, doctorul Pletea fiind obligat de instanţă să plă­tească despăgubiri morale familiei Balaş în valoare de jumătate de milion de euro.
Cum nu gasesti, doar esti baiat istet! Depinde si de speta insa!

Alte discuții în legătură

Despagubiri morale si materiale denisse83 denisse83 referitor la daunele:-/ morale si materiale (daca ma poate ajuta si pe mine cineva) ma intereseaza cand se pot cere si cum? pe ce criterii?trebuie sa aduci ... (vezi toată discuția)
Daune morale - taxa timbru horia2010 horia2010 se plateste taxa de timbru sau jdiciar pentru suma pe care o ceri ca daune morale? (vezi toată discuția)
Divortul din vina sotului Marinela35N Marinela35N Daca demonstrez ca sotul a plecat de acasa pentru o femeie si am ajuns la destramarea relatiei ,pot castiga casa pe numele meu ,pot obtine daune morale ptr ... (vezi toată discuția)