avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea \"neautorizata\" a marcii inregistrate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea "neautorizata" a marcii inregistrate

buna ziua/seara,

Citesc de ceva timp diferite topic - uri cu si despre marca inregistrata cat si informatii de pe siteul OSIM.

Nedumerirea mea in legatura cu marca inregistrata este daca o marca poate fi folosita intr-un site de exemplu.
Ex1: "am lucrat la Orange Romania si a fost ca la inchisoare"
Ex2: "am lucrat la Orange Romania si a fost superb"

Marca din cate am inteles (nu activez in domeniul juridic) ar avea o stransa legatura financiara/comercializare adica... nu pot sa vand sub numele de Orange Romania produse similare (si nu numai) cu cele vandute de proprietarul marcii Orange.

Dar eu nu vand nimic. Eu "folosesc" marca Orange pe site ul meu in sensurile mai sus mentionate. Nu imi vine sa cred ca daca intr-adevar am lucrat la Orange nu mai pot sa spun ca am lucrat la ei pe siteul meu privat....
Sau ?

Sper ca s-a inteles nedumerirea mea...

Pot folosi marca Orange in siteul meu?

Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
ContSters173568, utilizator
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:54, 7 August 2011
Normal ca depinde de speta. Vina mea ca nu am specificat ca nu am gasit apropriata de speta mea , care nu tine de omor sau "mal praxis" :)

Din primul exemplu al Dvs. as concluziona fortzat ca o vitza de om "costa" aprox. 100.000 euro, despagubiri cu titlu de daune morale.
O imagine... sa spunem lezata cat sa coste?

Oricum nu as avea nevoie de raspuns. Am inteles idee / ideile si va multumesc mult pt raspunsuri !

Cu stima.

Domnu pilot, nu interpretati chiar asa. Normele eticii si echitatii interzic in principiu acordarea de despagubiri materiale pentru daune morale (prejudicii cauzate unei persoane, constand in suferinte de ordin psihic), deoarece durerea sufleteasca este incompatibila cu un echivalent banesc. Este insa justificata acordarea unor compensatii materiale acelor persoane ale caror posibilitati de viata familiala si sociala au fost alterate ca urmare a faptelor ilicite savarsite de alte persoane . Aceste compensatii sunt destinate sa creeze conditii de viata care sa aline intr-o oarecare masura suferintele psihice ale victimei.
Dreptul la propria imagine este garantat de art. 30 din Constitutie si in cazul unei firme de talia Orange, care are contracte cu cele mai bune firme de avocatura, este nevoie neaparat de prudenta maxima.
Daca vreti sa va razbunati, puteti deschide topicuri pe site-uri cu abuzurile acesteia (cred ca unul deja exista pe softpedia) sau puteti crea propriul site in care sa reflectati exclusiv si numai cu raspunderea acestora, a opiniilor celor nemultumiti de activitatea acestei firme. E drept, poate ca un host gratit mai gasiti, dar cred ca veti plati domeniul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri morale si materiale denisse83 denisse83 referitor la daunele:-/ morale si materiale (daca ma poate ajuta si pe mine cineva) ma intereseaza cand se pot cere si cum? pe ce criterii?trebuie sa aduci ... (vezi toată discuția)
Daune morale - taxa timbru horia2010 horia2010 se plateste taxa de timbru sau jdiciar pentru suma pe care o ceri ca daune morale? (vezi toată discuția)
Divortul din vina sotului Marinela35N Marinela35N Daca demonstrez ca sotul a plecat de acasa pentru o femeie si am ajuns la destramarea relatiei ,pot castiga casa pe numele meu ,pot obtine daune morale ptr ... (vezi toată discuția)