avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt in cfp fortata de angajator si vreau sa-mi dau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt in cfp fortata de angajator si vreau sa-mi dau demisia

firma la care lucrez si-a intrerupt activitatea si toti angajatii am fost pusi sa semneze cfp 30 de zile, urmand ca in aceasta perioada sa se reia activitatea.
Deja au trecut cele 30 de zile si nici macar nu ni se spune nimic concret. Eu nu mai imi permit sa stau acasa si vreau sa ma angajez in alta parte dar nu vreau sa imi dau demisia intrucat as pierde drepturile banesti ( preaviz 21 de zile si co pe tot acest an) Eu cred ca ei vor sa ne mai puna sa semnam o luna cfp sau astepta sa ne dam noi demisia.
M-am gandit sa fac o sesizare la ITM dar nu pot astepta 30 de zile pana ce voi primi un raspuns
Care ar fi cea mai buna solutie astfel incat sa ma pot angaja dar sa nu imi pierd nici drepturile banesti sau eventual dreptul de somaj in cazul in care nu gasesc un loc de munca?
Cel mai recent răspuns: c0rina , utilizator 14:41, 7 August 2011
Nu cred ca angajatorul are dreptul sa va ceara sa luati CFP
Faceti o plangere la ITM mai multi angajati
Daca vreti sa va dati demisia, puteti sa v-o dati dupa ce semnati cu alta firma. Preavizul demisiei este de 15 zile mai nou, adica trebuie sa mai stati 15 zile la firma actuala. Daca v-a dat CFP insa, depuneti demisia dupa ce semnati cu alta firma si puteti incepe imediat dincolo, fiind in CFP :)

Cititi aici:
[ link extern ]

Angajatul are dreptul sa ceara CFP, conform Codului Muncii:
Art. 54.
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.



Art. 148.
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.


Art. 149.
(1) Salariatii au dreptul sa beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesionala.
(2) Concediile pentru formare profesionala se pot acorda cu sau fara plata.


Art. 150
Art. 151
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
masayoshi, utilizator
ce face angajatorul in situatia in care nu imi dau demisia si refuz sa semnea cfp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dansava dansava am fost dat in preaviz de firma unde am lucrat ,si inceta preavizul dupa 20 zile ,asa stiu eu ca e normal sa-mi dea preaviz si cu un salariu conpensator ,cat ... (vezi toată discuția)
Am fost fortata sa imi dau demisia, ce ma sfatuiti sa fac? vasilicalaura vasilicalaura Pe data de 15.02.2010 firma Kaufland am fost fortata sa imi dau demisia.Nu mi s-a dat posibilitatea sa ma disculp orice ziceam faceau in asa fel de era tot ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)