avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stratie de transformare electrica pe tern intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stratie de transformare electrica pe tern intravilan

In anul 1973 s-a construit o statie de transformare de inalta si joasa tensiune jumatate pe terenul mostenit de parinti care au murit. O suprafata de 120 mp s-au luat de la noi si 140 mp de pe terenul vecinului. Statia a fost imprejmuita cu gard de beton pe suprafata de 230 mp. Practic, in anul 1972 vecinul a cedat 250 mp primariei pentru a se instala aceasta Statie de transformatoare si a primit la schimb 730 mp intr-o alta locatie. Din terenul vecinului s-au luat numai 140 mp, desi el a cedat prin acte toti cei 250 mp.

Intre timp, dupa mai multe sesizari facute de mine, Compania de electricitate a demontat transformatorul de mare tensiune din suprafata cu gard de beton, care acum este libera.Practic in acest gard de beton eu am cam 100 mp pe care nu mai este nimic, dar eu nu pot sa-i folosesc deoarece sunt cu gard de beton. Restul de 20 mp este in afara spatiului inchis de ei si pe cei 20 mp a mai ramas un transformator de joasa tensiune si 5 stilpii aferenti pe care actualul proprietar al retelei de distributie nu vrea sa le mute decit pe cheltuiala mea. Firele de inalta tensiune traverseaza intreaga proprietate.

Au avut unde sa-si pune transormatoarele, deoarece au primit de la vecin acea suprafata dar din nu stiu ce motive s-au bagat si in terenu nostru.
Acum terenul de la vecin este complet liber si ei nu vor sa-si mute ultimul transormator pe terenul care le-a fost dat.Ei spun ca conf. art 41 alin 4 terenul meu este proprietatea statului. Noi nu ne-am dat niciodata acceptul pentru montarea acestor transformatoare.

Acum Primaria vrea sa vinda terenu, incluzindu-l pe al meu.

Ce sanse am ca sa-mi recuperez terenul si sa-si mute ultimii stilpi si transformatorul de pe trenul meu.

Va trebui sa-i dau in judecata, dar ce sanse am, deoarece Curtea Constitutionala Considera ca art 16 si 19 din Legea 13/2007 sunt constitutionale. Nu stiu daca si art 41 si 35.

Va multumesc foarte mult pentru orice sfat.



Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 11:25, 8 August 2011
În prima fază,trebuie să faceţi dovada proprietăţii acelui teren...După aceea se poate discuta
Avem hotarire judecatoreasca prin care atesta ca sunt proprietar.
Din pacate nu exista o harta cadastrala, deoarece la acea vreme nu se faceau astfel de harti. Ca sa dovedesc ca au intrat in terenul meu va trebui sa folosesc martori si o expertiza la fata locului.
Lăsând la o parte toate legile din Românica depuneţi documentele la instanţă...Veţi obţine un rezultat favorabil....Constituţia României protejează proprietatea...Dacă,nu aveţi câştig de cauză aici,lucru care nu este de imaginat, va trebui să vă adresaţi instanţelor europene. E cam mult timp de pierdut dar trebuie acţionat.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achizitionat un teren pe care intentionam sa construiesc ... cas_ady cas_ady Buna ziua, Am achizitionat un teren pe care intentionam sa construiesc o casa. In timpul procedurilor de obtinere a autorizatiilor de constructii am primit ... (vezi toată discuția)