avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare ore suplimentare

1.orele suplimentare efectuate in timpul saptamanii (luni-vineri) pot fi pontate intr-o sambata sau duminica ,in cazul in care nu pot fi compensate cu timp liber platit in cursul saptamanii? daca da ,cum se calculeaza ?(sambata si duminica sunt platite cu un spor de 100%)_2.orele suplimentare efectuate si necompensate cu timp liber platit, se prescriu duca sunt mai vechi de 60 zile?daca nu se prescriu ,care este termenul limita pentru acordarea lor?_3.salariatul poate renunta la orele suplimentare efectuate si necompensate?
Cel mai recent răspuns: elis34 , utilizator 07:50, 8 August 2011
Nu pot fi pontate in alte zile decit in cele care s-au efectuat, timpul liber corespunzator trebuie acordat fara a se pune problema prescriptiei in perioada de referinta stabilita de Codul muncii, in caz contrar trebuies cplatite fara a se pune problema prescriptiei. Desigur ca salariatul poate renunta la solicitarea de timpliber corespunzator
ce parere aveti ,insa ,despre prevederea din Legea-Cadru a salarizarii 285/2010 privind salarizarea pe 2011,Art.9,alineatul 1,unde se precizeaza ca in anul 2011 orele efectuate peste programul normal de lucru se compenseaza cu timp liber corespunzator?...explicati-mi va rog si semnificatia expresiei "timp liber corespunzator"....multumesc..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere clava clava Cate zile libere se acorda pentru o zi lucrata de sambata la bugetari. Eu am libere zilele de sambat si duminica. Multumesc. (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata sau duminica si neplatite scor.pio scor.pio Daca angajatorul (in cazul meu statul) nu plateste zilele lucrate in weekend (nu le platea nici inainte, cu atat mai putin acum cand ne mai taie si din ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite catalin1904 catalin1904 Buna, Este legal sa se taie din orele suplimentare facute de luni pana vineri, deoarece nu am facut norma de munca. Tin sa precizez ca lucrez sambata 5 ore si ... (vezi toată discuția)