avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vacanta Judecatoreasca
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vacanta Judecatoreasca

Buna ziua!
Vreau sa stiu pe ce data in luna decembrie incepe vacanta judecatoreasca si pana cand tine ea.
Va multumesc!
Anul trecut a inceput pe 17 decembrie si s-a incheiat in 3 ianuarie 2011, asa ne spune un coleg, aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

[ link extern ]
TITLUL IX Vacanta judecatoreasca

ART. 115 Pentru toate instantele judecatoresti, vacanta judecatoreasca anuala este de 2 luni si are loc in perioada 1 iulie-31 august a fiecarui an calendaristic.

ART. 116

Concediile anuale de odihna cuvenite, potrivit legii, personalului instantelor se efectueaza in perioada vacantei judecatoresti. Pentru motive temeinice, presedintele instantei poate aproba efectuarea concediului de odihna in alta perioada decit cea a vacantei judecatoresti.
ART. 117 In perioada vacantei judecatoresti, activitatea de judecata a instantelor va continua: -
in materie penala, pentru cauzele cu arestati; -
in alte materii, pentru cauzele privind obligatiile de intretinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordonanta presedintiala, precum si in alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de catre instanta.
ART. 118 Presedintele instantei si, la instantele unde sint sectii, impreuna cu presedintii acestora, vor desemna judecatorii care vor constitui completele de judecata in perioada vacantei judecatoresti.
Pentru judecatorii, tribunale si curti de apel, modul de desemnare a judecatorilor in completele prevazute la alin. 1, precum si de asigurare a conducerii instantelor si a sectiilor acestora pe timpul vacantei judecatoresti se stabileste prin regulament, aprobat de ministrul justitiei.

Legea nr. 92 din 4 august 1992 pentru organizarea judecatoreasca
VA MULTUMESC:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie pe locuinta Mihaela Enache Mihaela Enache pana la ce data trebuie incheiata polita de asigurare obligatorie pentru locuinte? In unele surse am citit ca pana pe 15 iulie, altele spun ca data limita ... (vezi toată discuția)
Bilant ong tiavv tiavv Buna ziua. Anul trecut am infiintat cu cativa colegi, o asociatie studenteasca, un ONG. Exista un bilant contabil, sau alte declaratii pe care ar trebui sa le ... (vezi toată discuția)
Conform noii oug pot fi folosite anvelopele all season? adela05 adela05 Stiu ca s-a introdus obligativitatea dotarii masinilor cu anvelope de iarna. Vreau sa stiu daca putem folosi si anvelope all season. Ma puteti ajuta cu un art ... (vezi toată discuția)