avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invocare exceptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invocare exceptie

Intr-un proces pe "drepturi salariale"deschis de mine (angajat), parata (angajatorul) odata cu intampinarea introduce o cerere reconventionala prin care incearca prin fals si minciuna sa convinga insatanta ca de fapt eu am sa-i dau bani si nu invers.
Dupa definitvarea raportului de expertiza contabila facut de un expert stabilit de catre instanta, in prima zi de infatisare parata arata ca-si retrage cererea reconventionala intrucat considera ca este ramasa fara obiect. In incheierea de sedinta apare mentionat si acest aspect .
Parata face recurs in termen si cere anularea hotararii instantei de fond privind respingerea cererii reconventionale.
Pot invoca exceptie pe acest motiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 14 August 2011
Puteti solicita respingerea recusului ca netemeinic, intrucat motivul invocat este exact solicitarea acestora de la instanta de fond
Pare suficient de logic ceea ce-mi spuneti dar, din pacate, am constatat nu de putine ori ca in justitia noastra si probabil si in a altora nu tot ce-i logic este si legal.
Care ar fi motivarea in drept a ceea ce sustinem?
Ce fel de exceptie doriti sa invocati ? ... puteti solicita respingerea recursului ca fiind nefondat ... În situaţia în care instanţa de recurs apreciază că hotărârea atacată este legală, ea va respinge recursul ca nefondat , iar hotărârea atacată devine irevocabilă . Mai exact, această soluţie intervine când motivele invocate nu sunt întemeiate, când instanţa care a pronunţat hotărârea atacată a respectat şi a aplicat legea, a apreciat judicios situaţia de fapt, pe baza tuturor probelor necesare.
Ma refeream la faptul ca retragerea cererii reconnventionale, consemnata si in incheierea de sedinta, ar putea fi asimilata renuntarii la judecata in sensul art. 246 cpc ?
Intr-adevar, retragerea cererii reconventionale poate fi asimilata cu o situatie de renuntare la judecata in sensul art.246 C.proc.civ.

Prin urmare, daca partea adversa si-a retras cererea reconventionala atunci se poate invoca prevederile art.246 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs otto2007 otto2007 Buna ziua, Din practica dvs. , daca cauza s-a judecat in fond si decizia e in favoarea angajatului , ce poate castiga angajatorul in recurs in situatia in ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)