avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... plangere penala cu privire la emiterea de fila cec ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

plangere penala cu privire la emiterea de fila cec fara acoperire

Buna ziua,sunt Daniel si am urmatoarea problema: in situatia in care intr-o soc.comerciala cu raspundere limitata exista doi asociati-administratori cu puteri depline si nelimitate si drept de semnatura unica pe documente,doar unul dintre administratori semneaza emiterea unui cec fara acoperire.Intrebarea este ce raspundere poarta celalalt administrator(i s-a facut plangere penala)care nu a avut cunostiinta de emiterea cecului.Precizez ca in prezent societatea se afla in lichidare judiciara nefinalizata.Rog o parere de specialitate daca se poate . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 00:44, 21 August 2008
Nu se pune problema ca va raspunde penal cel care nu a semnat...pt ca nu a semnat.
O declaratie data aiurea de unul dintre cei doi poate schimba datele problemei.
Deci, nu va raspunde penal pt ca...nu a semnat.
Este recomandabil ca o persoana sa fie asistata de un avocat ales atunci cand da declaratie.
Se poate da si avocat din oficiu de catre organele de urmarire penala dar e posibil ca sa i se spuna ca este mai bine daca recunoaste ca este si el vinovat.
Sunt lucruri care se intamplau candva si imi place sa cred ca nu se mai repeta si astazi.
Cam asta ar fi, nevinovatii nu trebuie sa reaspunda penal.Dar este intotdeauna bine sa iti iei masuri de precautie.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 18 August 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc inca o data
eram nelamurit ca mi-a spus cineva ca ar exista un paragraf(cred ca in legea cecului)care spune ca raspunderea este solidara in acest caz.
Daniel
Penal va raspunde numai cel ce a semnat CEC -ul patimonial va trebui sa raspunda amandoi pentru ca cel care a semnat CEC-ul a angajat societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura cec andre_1973 andre_1973 Buna ziua! Cine se face raspunzator pentru emiterea unei file cec? Cel care a emis-o sau administratorul societatii? multumesc. (vezi toată discuția)
Pot fii condamnat cu suspendare cosminghe cosminghe Buna ziua, Anul trecut am infiintat un srl cu un asociat eu sunt si administrator, am achizitionat materie prima care urma sa o platim la ... (vezi toată discuția)
Citatie pt frauda danaszocs danaszocs Buna ziua, Am lucrat in 2008 ca administrator la o societate SRL ,pentru o perioada de 2 luni jumatate (cu aproximatie) si in acea perioada am semnat cateva ... (vezi toată discuția)