avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot cere concediu de odihna retroactiv si platit?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot cere concediu de odihna retroactiv si platit?

Lucrez in intatamnt si in 2006 in februarie am intreat in concediu prenatal ne beneficiind de zile de concediu de odihna pentru anul respectiv. M-am reintors l la servici peste 2 ani in martie si in iulie mi-au spus ca nu mai beneficiez de concediu de odihna decat pentru cele 2 luni lucrare.
pot cere zile de concediu si plate concediului aferent anului 2006?
multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: casa , utilizator 22:25, 19 August 2008
Potrivit Codului Muncii, compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai la incetarea c.i.m.
Codul Muncii spune asa:
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârsitul anului următor, tuturor salariatilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
ce pot face in siuatia asta?
Potrivit CCMN, când din motive neimputabile salariatului, acesta nu şi-a efectuat integral concediul de odihnă pe anul în curs, restul de concediu se va acorda până la sfârşitul anului următor, în perioada solicitată de salariat.
Pe anul 2006, aveati dreptul la CO numai pentru perioada lucrata.

Depuneti o cerere scrisa la Inspectoratul Scolar Judetean de care apartineti si vedeti ce raspuns primiti.
multumesc mult pentru sfaturi!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Mainerici  Ctin Mainerici Ctin concediu de odihna neefectuat in 2010 se poate lua in 2011 (vezi toată discuția)
Zile concediu mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca nu am consumat toate zilele de concediu de odihna in 2008, mai pot beneficia de ele in anul 2009? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna elyt2004 elyt2004 Daca nu imi pot efectua in intregime concediul de odihna si intru in concediu de maternitate si apoi in cei 2 ani pt ingrijirea copilului,beneficiez de zilele ... (vezi toată discuția)