avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

concediu de odihna neefectuat in 2010 se poate lua in 2011
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 7 Decembrie 2010
Binenteles ca se poate..
Buna ziua
Codul muncii
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil. (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
costinel062000 a scris:

concediu de odihna neefectuat in 2010 se poate lua in 2011


Potrivit art.60 alin.2 din CCMN, cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii neefectuate coto77 coto77 Daca in 2009 nu au efectuat tot concediul de odihna, va trebui sa trec zilele ramase in planificarea de concedii pe 2010? (vezi toată discuția)
Pot cere concediu de odihna retroactiv si platit? casa casa Lucrez in intatamnt si in 2006 in februarie am intreat in concediu prenatal ne beneficiind de zile de concediu de odihna pentru anul respectiv. M-am reintors l ... (vezi toată discuția)
Valabilitate xprim xprim Buna ziua, Cine este mai \"tare\" : 1. R.O.I.(regulament de ordine interioara) art. .x : \"Zilele de concediu de odihna ramasa ... (vezi toată discuția)