avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate

Buna ziua,
Cine este mai "tare" :

1. R.O.I.(regulament de ordine interioara)
art. .x :
"Zilele de concediu de odihna ramasa neefectuate nu se reporteaza si nici nu se platesc."

sau

2. C.C.M.U.N 2007-2010
art. 60/2 :
"Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat."

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xprim , utilizator 14:20, 3 Iunie 2008
cea mai tare este legea!
Actele interne ale societatii, precum R.O.I. sau R.O.F. trebuie sa contina cel putin cerintele minimale prevazute de codul muncii si CCM la nivel national. Insa acest fapt trebuie constatat de instanta, in cazul in care partile nu sunt de acord si fiecare invoca reglementarea care ii este favorabila.
Corect ! Numai daca te uiti putin in Codul muncii si iti dai seama ca Doinita are dreptate =D>

Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plata concediului de odihna neefectuat pe ani anteriori carmena_iasi carmena_iasi Buna ziua, deranjez cu o intrebare: In cazul in care contractul meu de munca a inceput in 01.02.2007 si se incheie la data de 01.nov.2009 prin art.65 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anual nicolescubucur nicolescubucur Buna ziua! Anul trecut am beneficiat de 17 zile concediu de odihna pana la data de 01.09.2008. In lunile noiembrie si decembrie am avut zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Are angajatorul obligatia de a plati co neefectuat? NMarius NMarius Buna seara am stabilit incetarea cim cu acordul ambelor parti. Am 10 luni vechime adica 17,5 (din cate stiu eu) zile de concediu neefectuat, Supervizorul meu ... (vezi toată discuția)