avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu agresiuni fizice si verbale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu agresiuni fizice si verbale

Buna seara,
Va cer parerea sincera si corecta din tot sufletul, prietena mea are nevoie de raspunsurile dvs. Este o situatie foarte urata, in sensul ca prietena mea este casatorita cu acest individ de 3 ani, au un copil de 3 luni. Prietena mea a intentat divortul, acum 2 saptamani, dar locuieste in continuare cu acest om(nici asa nu merita sa-i spun). Este un animal, a agresat-o fizic, (dar a obtinut acea proba, cum ca a lovit-o), o agreseaza verbal in ultimul hal, amenintari de moarte la adresa ei, a parintilor ei(a chemat si politia pentru simplul fapt ca au venit parintii in vizita la fata si nepotul lor, dar bineanteles ca politia nu au putut sa le faca nimic, pentru ca este dreptul legal de a veni in vizita la ei), a sorei ei, ( a reusit sa inregistreze cu telefonul o parte din injuraturile adresate). In timpul casatoriei, au luat un apartament cu credit bancar. Pana in prezent rata a fost suportata de prietena mea, se poate dovedi prin acte( fisa fiscala) stat de plata)veniturile fiecaruia...Individul vrea sa divorteze doar daca este "despagubit" cu jumatate din plata ratelor efectuate pana in prezent, vrea jumatate din lucrurile din casa(mobila, prosoape,carti..etc.), iar copilul il vrea el sa-l creasca cu mama lui(legat de copil, nu-l intereseaza nimic de acesta, nu contribuie cu nici un leu la nevoile copilului, ba mai mult il injura). Normal ca prietena mea nu este de acord, mai ales in cazul privinta copilul, care il vrea cu ea, departe de acest om..Luna aceasta , rata la banca nu a fost platita, el vrea ca banca sa le ia casa....asta este, nu e capat de tara..rugamintea mare este urmatoarea: ea are un avocat, dar care mi se pare ca nu face mare lucru, in sensul, ca prima infatisare la divort este abia in octombrie, ea in momentul de fata sta cu el, mi-este frica pentru viata ei si a copilului ei, nu poate demonstra amenintarile( trebuie martor), dar parintii, si ea sunt cel mai bun martor posibil, dupa parerea mea, doar nu ameninta de fata cu toata lumea nu?Vreau sa stiu cum si cand poate pleca din casa, cat mai repede, cum va face cu custodia copilului, cu partajul bunurilor..si mai ales vreau sa aiba legea de partea ei cu interdictia acestui nebun, precum si a familiei lui asupra ei si a familiei ei. Va rog din suflet, am nevoie de ajutor cat mai repede cu putinta...Multumesc anicipat!!!
Cel mai recent răspuns: ralucutzzaa , utilizator 22:03, 1 Septembrie 2011
Imi pare rau pt dvs., unde a disparut dragostea care v-a unit? Reziliati contractul cu actualul avocat daca nu e preocupat si cautati altul/alta care sa va inteleaga situatia si sa va dea sfatul cum puteti proceda pt a avea si probe.
poate pleca oricand din casa cu tot cu copil sau poate cere pe calea ordonantei presidentiale evacuarea sotului turbulent, insa va trebui sa probeze si ca e urgenta si ca ala e intr-adevar "turbulent"
tatal are sanse spre deloc sa ii fie lui incredintat copilul.
in privinta partajului, prietena poate cere atribuirea locuintei si preluarea creditului, insa trebuie sa se incadreze cu veniturile pt a prelua in contract cu banca, ratele.
ceva despagubire catre sot va trebui sa plateasca, macar ii da din bunurile ce sunt prin casa, o cota mai mare

Cu divortul nu vor fi probleme.Cu partajul situatia va fi mai incurcata...
ar fi fost bine sa se rezolve pe cale amiabila..dar din pacate...nu se poate solutiona astfel. Prietena mea i-a propus sa preia creditul cu toate ratele, dar individul nu este de acord, mai bine sa piarda casa..sa nu ramana ea cu ceva, indiferent dc poate suporta rata..E dispusa sa-i lase tot ce e in casa( cu toate ca nu e corect) numai sa scape de el, de agresivitatea acestuia. L-a inregistrat cu tel mobil, daca ati auzi cum vorbeste..Doamne, nu stiu ce fel de om este...vrea sa o lase in pace odata...se poate folosi ca proba inregistrarea?Partajul se va face jumatate-jumatate? indiferent de veniturile fiecaruia?Si daca nu se plateste rata, banca va pune popripe pe salariu, nu?30% era procentul?!!!?nu mai stiu..DAR..daca ea nu primeste salariul pe card, si patronul nu e de acord cu poprirea, se va lua totusi procentul respectiv?El primeste salariul pe card..ar trebui sa-i ia cat pt amandoi, sa se faca dreptate....
Vreau sa mai intreb ceva..daca la prima infatisare a divortului, unul dintre ei spune ca nu vrea sa divorteze, la a doua infatisare, casatoria se mai prelungeste in continuare pana cand amandoi vor fi de acord sa divorteze? sau se poate divorta si fara ca unul dintre ei sa fie de acord? cu toate ca faptele arata contrariul..cum se face???multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj tinaa tinaa buna yiua . Hristos a inviat! va rog sa imi spuneti daca pot depune actele pt partaj in timpul divortului sau trebuie sa astept pana la terminarea lui . daca ... (vezi toată discuția)
Divorț și partaj ovialex ovialex Buna ziua. Sunt căsătorit legal de 7 ani dar stăm împreună de 17. Avem un copil minor . Că multe familii sa ajuns și la noi la problema divorțului. ... (vezi toată discuția)
Divort Alex2016R Alex2016R Buna ziua azi am avut prima infatisare pt divort unde soțul meu a zis ca nu mai vrea să divorteze. Noi avem in cont niste bani pe care el ii vrea acum. Eu i ... (vezi toată discuția)