avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura simpla de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura simpla de divort

Va rog sa ma ajutati cu toate informatiile necesare pentru inceperea procedurii de divort, avand in vedere ca m-am casatorit in sectorul 2 si sotul este cetatean american. Cum se procedeaza acum, ca am auzit ca este o procedura mai simpla? Cat ma costa si toate detaliile necesare. Multumesc
Daca si sotul este in tara, este de acord cu divortul, nu aveti copii minori in intretinere, sunteti de acord cu numele pe care sa-l purtati fiecare dintre dvs. dupa divort, cu actele de identitate si certificatul de casatorie in original va prezentati la oricare notar doriti din Bucuresti. Se depune o cerere, pe care o semnati si dvs, si sotul. Notarul va da un termen de 30 de zile (in care puteti sa va razganditi) si va programeaza ptr.divortul efectiv, cand primiti si certificatul de divort. Costa 500 de lei plus TVA. Deci, daca mergeti maine,9 august, pe 9 septembrie sunteti divortati.
Dar trebuie sa mergeti personal (in ambele dati).
Desi ne-am casatorit in Bucuresti, acum locuim in Drobeta Turnu Severin. Se poate sa mergem aici la un notar si ei sa trimita actele la Bucuresti si sa se ocupe de tot? Ori e strict necesar sa meergem acolo? Multumesc
Procedura divortului prin acordul sotilor este de competenta notarului public cu sediul biroului in circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala se afla locul incheierii casatoriei sau ultima locuinta comuna a sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare succesiuni: sunt plimbată între notari din cauza unui certificat de calitate de moștenitor și nu știu cum să rezolv problema Cristi1956 Cristi1956 Pentru a putea dezbate succesiunea dupa sotul meu decedat in urma cu 11 luni imi este necesara suplimentarea unor succesiuni ale acestuia dezbatute in ... (vezi toată discuția)
Divort la notar tabitasartor tabitasartor Buna ziua, ma numesc Maria si va scriu din Verona. Sunt casatorita in Romania, sotul meu este in tara, as vrea sa divortez, nu avem copii si niciun bun comun. ... (vezi toată discuția)
Divort cisti cisti as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)