avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT la notar

Buna ziua, ma numesc Maria si va scriu din Verona. Sunt casatorita in Romania, sotul meu este in tara, as vrea sa divortez, nu avem copii si niciun bun comun. Putem divorta in fata unui notar public in Romania? Care ar fi procedura de urmat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:36, 10 Iunie 2013
Va prezentati ambii in fata notarului unde veti depune cererea, certificatul de casatorie (originalul) si buletine/ carti identitate. Primiti termen de 30 zile cand va prezentati pentru a insista in sustinerea cererii si in aceeasi zi primiti certificatul de divort.
Da. Procedura ... mergeti impreuna cu sotul la un notar cu actele de identitate si certificatul de casatorie. Acolo completati o cerere si reveniti peste o luna.
Buna ziua,
Divortul se poate realiza in fata unui notar public din Romania daca ultimul domiciliu comun legal a fost in Romania.
Puteti sa divortati si in fata unei instante romanesti daca ati avut ultimul domiciliu comun in Romania, instanta competenta fiind cea a domiciliului comun.
In acest caz nu este nevoie sa va prezentati dumneavoastra, este suficient sa intocmiti o procura speciala in fata unui notar public din Italia sau in fata unui reprezentant al ambasadei (consulatului) Romaniei in Italia, procura prin care sa mandatati o presoana din Romania sa va reprezinte.
av. Gabriel Klein Kiritescu
competenţa teritorială revine notarului public cu sediul biroului în circumscripţia judecătoriei în a cărei rază teritorială se află locul încheierii căsătoriei sau ultima locuinţă comună a soţilor iar pentru municipiul Bucureşti, competenţa revine oricăruia dintre notarii publici care îşi exercită activitatea în circumscripţia teritorială a Tribunalului Bucureşti.

Citeste mai mult: [ link extern ]

Puteti imputernici pe cineva chiar si pe sot pt depunerea cererii de divort la notar si sa va prezentati personal cand veti fi programati peste 30 de zile, asta ca sa nu fiti nevoita sa faceti doua drumuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in italia silvia elena silvia elena casatoriti in romania actualmente amandoi cu domiciliul in italia.dorim sa divortam dar nici unul dintre noi nu reuseste sa mearga acasa.ce se poate face de ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean italian... rose3003 rose3003 va rog mult sa ma ajutati :( sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean italian. casatoria a avut loc in italia dupa care a fost inscrisa si in romania. acum eu ... (vezi toată discuția)
Divortul marius barbu marius barbu locuiesc actualmente in italia.sunt casatorit de 4 ani si jumatate dar in urma cu aproximativ o luna sotia ma parasit .in aceasta perioada sa intors de 2 ori ... (vezi toată discuția)