avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Temei de drept sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Temei de drept sanctiune disciplinara

Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de Ordine Interioara fara invocarea nici unui articol din Codul Muncii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 15 August 2011
Multumesc
Daca totusi regulamentul intern si contractul colectiv nu prevad explicit o modalitate concreta de aducere la cunostinta si se limiteaza(cum se intampla de obicei) la a prelua paragrafe din codul muncii, cum se apreciaza existenta acestei ''aduceri la cunostinta''?
O modalitate este prevazuta de art.243 alin4:Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului.
Poate fi considerata introducerea pe intranetul unei firme la rubrica legislatie ca fiind afisare la loc vizibil?Salariatul neavand obligatia sa studieze periodic intranet-ul firmei.
Neavand obligatia sa studieze periodic Intranet-ul salariatul nu poate sti ca s-a postat R.I. pe Intranet ... astfel ca, aceasta nu poate fi asemanata ca fiind o afisare la loc vizibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatorului doinapaun doinapaun Avand in vedere ca sfaturile dumneavoastra mi-au fost de un real folos, indraznesc sa va consult din nou intr-o problema foarte delicata. - Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare regulament intern ginnyy ginnyy ce pot face daca salariatii refuza semnarea regulamentului intern? abaterea nu e mentionata in regulament ca fiind una ce poate atrage santiunea disciplinara (vezi toată discuția)
Afisare /transmitere act intern ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog mult sa imi spuneti cum ar trebui procedat in cazul urmator: - un Regulament intern a fost dat spre aplicare la data de 01.02.2014 - ... (vezi toată discuția)