avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto cu probleme
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto cu probleme

buna ziua,
situatia e urmatoarea: am achizitionat in 2006 un autoturism inmatriculat in Romania, l-am vandut un an mai tarziu fara a-l fi inmatriculat pe numele meu, deci am predat doar actele cumpararii anterioare + contractul de vanzare-cumparare cu noul proprietar. Acum sunt 5 ani de la prima vanzare si masin in continuare este inmatriculata pe primul proprietar, caruia ii si revina obligatia de a plati impozitele. cum se poate rezolva problema asta, avand in vedere ca nu mai e de gasit actualul posesor al masinii, implicit actele ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 11:49, 8 August 2011
Cu ocazia celor doua vanzari succesive au fost incheiate si acte de vanzare-cumparare?
Daca da, primul proprietar poate cere in baza acestor acte radierea autoturismului de pe numele sau.
da, fiecare vanzare s-a facut cu contract de vanzare-cumparare.
Va referiti la radierea fiscala sau/si cea din circulatie?
La ambele. In caz de refuz, va trebui actionata in judecata institutia in cauza.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto vanduta fara acte ionutz5900 ionutz5900 Am vandut un autoturism dar nu am facut decat o chitanta de mana,iar acum proprietarul refuza sa facem actele,ce pot face pentru a o radia din circulatie? Va ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un model de cerere chemare in judecata pentru o persoana careia i-am vandut un autoturism, i-am dat toate actele si acum nu vrea ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)