avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Suntem doi frati,mama a decedat si avea ca buri un apartament cu trei camere si doua locuri de veci. Fratele a locuit cu ea(locuieste si in prezent). Refuza sa se prezinte la dezbaterea mostenirii(in termen de 6 luni). Cum sa procedez intr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 11:54, 8 August 2011
Adresati-va notarului cu o cerere de dezbatere succesorala. Notarul il va cita pe fratele dvs. Daca acesta nu se va prezenta nici in urma citarii, notarul va suspenda dosarul de dezbatere succesorala si va va indruma catre instanta de judecata.
Nu asteptati pana la expirarea termenului de optiune succesorala. In caz contrar, fratele va putea sa va opuna exceptia prescriptiei dreptului de optiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire catalinavizitiu catalinavizitiu In urma cu doi ani tatal meu si fratele lui au mostenit un apartament cu doua camere de la parinti.Acum un an a decedat si fratele tatalui meu.fratele tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune alexanglia alexanglia Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ... Daniela2275 Daniela2275 Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de ... (vezi toată discuția)