avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decadere din proba
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decadere din proba

In cazul in care una dintre parti este decazuta din proba cu expertiza contabila , stabilita prin incheiere , in cazul in care expertiza totusi se efectueaza datorita insistentei celeilalte parti , si rezultatul acesteia favorizeaza pe aceasta din urma , partea decazuta din proba , asistata de acelasi avocat , poate solicita contraexpertiza ? Va rog , indicati-mi reglementare legala in oricare dintre situatii .
Cauza se afla inca in fond .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:09, 10 August 2011
Daca partea a fost decazuta din proba, atunci cum s-a efectuat aceasta proba? Daca proba a fost efectuata desi partea era decazuta, concluziile raportului de exeprtiza nu pot fi luate in considerare si prin urmare nu se pune problema contraexpertizei.
Pentru ca starea de fapt sa fie mai completa mentionez , ca expertiza a fost solicitata/dispusa de instanta ,care - desi a stabilit decaderea din proba a reclamantei , dupa acest fapt a acceptat plata onorariului de expert din partea acesteia , , iar cand din raportul de expertiza reiese , ca sustinerile reclamantei nu corespund adevarului, dovedit cu probe certe bazate pe documente existente , aceasta doreste contraexpertiza.
In aceasta situatie care este eventuala raspundere a completului , care acuma pare , ca ar fi deacord cu contraexpertiza . In speta care este calea de urmat ?
Daca instanta a considerat ca se impune efectuarea unei expertize si a dispus din oficiu asa ceva nu aveti ce sa faceti.
Aveti dreptul de a cere contraexpertiza.
din pacate, nu raspund judecatorii pt erorile lor. da, partea decazuta din proba poate formula obiectiuni la raportul de expetiza.
Nu se cotesta formularea unor obiectiuni , ci eventuala solicitare a contraexpertizei atata timp cat partea a fost decazuta din proba de asolicita expertiza . In acest sens se revine ,in mod nepermis, asupra incheierii prin care s-a pronuntat decaderea .

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza in apel irina_270127 irina_270127 In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza ContSters315143 ContSters315143 Am un raport de expertiza tehnica judiciara aprobata si semnata de trei experti-unul principal si doi alesi de parti. Una dintre parti a facut obiectiuni in ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de indreptare handsu handsu Car sunt posibilitatile de indreptare folosite in cazul expertizelor neclare , necompetente sau inexacte ? (vezi toată discuția)