avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Datul in judecata. Politia a refuzat sa incheie un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Datul in judecata. Politia a refuzat sa incheie un proces vb

Am fost implicata intr-un minor accident rutier dar pentru ca declaratia mea si a celeilalte parti nu coincideau, politistul ne-a eliberat doar dovezi de circulatie hotarand ca fiecare sa suporte cheltuielile de reparatie. Partea adversa a spus ca ma va da in judecata. Cam ce presupune asta? Ce cheltuieli va trebui sa sport? Pot ca la randul meu sa il dau in judecata? Care e procedura si care sunt riscurile in cazul in care voi pierde? Va multumesc f mult!
Cel mai recent răspuns: bustiuc elena , utilizator 11:49, 19 August 2008
Daca politistul nu a putut sa aprecieze cine este vinovat de producerea accidentului si v-a sugerat ca fiecare sa-si repare autoturismul este clar ca avem o culpa comuna. Ca atare, daca va actioneaza in judecata, cu devizul de lucrari de reparatie si dv. puteti sa faceti o cerere reconventionala aratind ca ati suportat cheltuielile la auoturismul dv. Important este sa pastrati dovada si devizul pentrru o perioada de 3 ani in care va poate actiona in judecata, aceasta din urma presupunind cheltuieli proportionale cu c/valoarea reparatiilor.
Si, in cazul in care va fi un litigiu pe daune, se va putea cere si efectuarea unei expertize tehnice auto care sa stabileasca cauzele si imprejurarile producerii accidentului precum si cine se face raspunzator de impact.
Expertul va putea sa stabileasca culpa comuna, caz in care fiecare solutia sugerata de politist va ramine neschimbata sau va constata ca doar unul dintre cei doi participanti la trafic se face vinovat de producerea accidentului si a avariilor, caz in care acesta va suporta, pe de o parte, CV reparatiilor la propriul autoturism si pe asigurarea RCA se va despagubi celalalt vehicul.
Va multumesc, o ultima intrebare mai am: in cazul in care ma da in judecata si are castig de cauza, mi se poate face cazier? Suport vreun stigmat pe undeva in istoric? Multumesc
avand in vedere datele problemei,stati linistita, nu vi se va intocmi cazier
avand in vedere datele problemei,stati linistita, nu vi se va intocmi cazier

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Tamponare si vinovat fara rca - cum recuperez banii? ilia2007 ilia2007 Buna dimineata! tocmai am fost implicata intr-un accident auto, soferul care a intrat in masina mea neavand rca; am fost singura la politie intrucat domnul a ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna geoteh geoteh Buna ziua , am facut o depasire pe un drum cu 1 singura banda pe sens , iar cel pe care am vrut sa il depasesc a virat stanga fara sa se asigure dorind sa ... (vezi toată discuția)