Buna ziua. In cazul in care un srl are 2 asociati contractul de comodat pt sediul social trebuie sa fie incheiat intre amandoi asociatii si proprietarul spatiului sau e de ajuns doar unul dintre ei fara imputerniciri si delegatii?
Buna ziua!
Contractul de comodat se va incheia intre persoana juridica, reprezentata de reprezentantul legal - administrator si proprietarul spatiului.
Daca firma va avea/are 2 asociati atunci contractul de comodat se va incheia intre proprietarul imobilului si persoana juridica reprezentata de 1 unul dintre cei 2 asociati sau reprezentata de ambii?
Nu confundati asociatii cu administratorii. Nu este obligatoriu ca asociatii sa fie si administratori. Cine este administratorul firmei? Cine reprezinta firma in relatiile cu tertii?
Daca ambii asociati sunt si administratori si isi exercita separat puterile este de ajuns doar unul dintre acestia.
Daca contractul de comodat se incheie dupa infiintarea firmei, este normal sa fie semnat in numele persoanei juridice de catre administrator. Daca se incheie un contract de comodat inainte de a fi infiintata firma este normal sa fie semnat de ambii viitori asociati.
Succes!
pentru infiintare poate fi semnat de oricine: asociat, administrator, dupa infiintare conform act constitutiv sau procura speciala de cel desemnat sa se ocupe de relatiile cu tertii.
eu pentru infiintare am depus la ORC si era semnat de administrator intodeauna, si nu am avut probleme.