avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se intabuleaza casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se intabuleaza casa?

Va rog sa-mi scrieti care sunt pasii care trebuie facuti pentru a trece in CF casa si anexele construite ,in 1959 ,pe un loc de casa cumparat fara acte ,in 1945 ,de la o persoana care si ea a cumparat fara acte locul de casa ,in 1931, de la doi propritari tabulari trecuti in Cf in 1922?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 20:15, 9 August 2011

Dosarul a fost suspendat in data de 23.09.2010.Fac cerere de repunere pe rol,dar avocatul angajat sa ma reprezinte in instanta mi-a spus ca mai mult pierd prin repunerea pe rol daca nu am gasit certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922, asa cum solicita completul de judecata.Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez mai departe dupa repunerea pe rol, ce sa solicit,ce documente sa prezint,cum sa justific cererea?Pentru repunerea pe rol se plateste o taxa? Va multumesc din suflet! Multa sanatate!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Da, se achita o taxa de timbru.
Conform Ordinului nr.2214/1997 privind normele de aplicare ale Legii nr.146/97 (taxele de timbru)
ART. 14

(1) Cererile pentru repunerea pe rol a procesului a carui judecare a fost suspendata datorita partilor se timbreaza cu 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea respectiva.

(2) In cazurile in care suspendarea nu este datorata partilor, pe cererea de repunere pe rol se va preciza temeiul suspendarii si se va face mentiunea: "Cerere exceptata de la plata taxei judiciare de timbru".

Un model de cerere de repunere de rol:

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) .............., domiciliat(a) in ................ Reclamant(a) sau parat(a) in dosarul nr. ......... al acestei instante, suspendat la data de ........... in baza art. ........

Va rog sa dispuneti REPUNEREA, PE ROL A CAUZEI (pentru ca a disparut cauza care a condus la suspendarea judecatii sale), fixand termenul de judecata si sa dispuneti citarea partilor.

In drept imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 245, C. proc. civ.

Depun chitanta de plata a 50% din taxa timbru achitata pentru actiunea initiala.

Data depunerii
................
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRESEDINTE AL ..........................

Acum, vedeti si dvs. care a fost cauza suspendarii, si actionati in consecinta.

Ceea ce v-am recomandat cu privire la firma de cadastru si inscrierea in CF a calitatii dvs. de posesor, a notarii in CF a actiunii in constatare sunt la fel de valabile si benefice dvs.

Nu cunosc datele dosarului, dar nu stiu cum s-a ajuns sa se solicite certificatul de deces al proprietarului din 1922, ptr ca oricum nu are relevanta. Chiar si viu fiind (cu toate ca nu poate fi nemuritor si sa traiasca si acum) in speta nu conteaza, daca conditiile uzucapiunii sunt indeplinite, dvs. ati uzucapat.
Repuneti dosarul urgent pe rol. Puteti trimite adresa si cu posta, cu confirmare de primire. Luati-va alt avocat, sa verifice cum a fost condus dosarul pana acum si de ce ati ajuns in impas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care varianta este sigura:uzucapiunea sau ordinul prefectului cosarpavel cosarpavel =D>=D> Multumesc Avocatnet-ului pentru oportunitatile create utilizatorilor!Multumesc mult avocatilor care au raspuns intrebarilor mele! Sunt la momentul ... (vezi toată discuția)
Citarea expertului cosarpavel cosarpavel Intr-un proces, ,,cand se citeaza expertul introdus in cauza cu mentiui\", cand se amana procesul ,,pentru studiere expertiza' inseamna ca o firma ... (vezi toată discuția)
Argumente pentru repunerea pe rol a dosarului suspendat cosarpavel cosarpavel Procesul a fost suspendat in data de 23.09.2010 ,deoarece nu am putut depune certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922 .Nici pana acum nu am ... (vezi toată discuția)