avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare dezvoltator imobiliar !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare dezvoltator imobiliar !

Am incheiat cu un dezvoltator imobiliar un antecontract de vanzare-cumparare acum un an de zile pentru un apartament. Am platit atunci intregul pret si s-a facut tot atunci si predarea apartamentului catre mine urmant ca la o data ulterioare sa perfectam contractul de vanzare-cumparare. Acest lucru nu s-a mai intamplat asa incat m-am adresat instantei cu o hotarare care sa tina loc de act autentic de v-c. Dupa cateva termene de judecata ptr lipsa de procedura cu parata am aflat ca pe rolul tribunalului se afla de 4 luni de zile un dosar de insolventa al dezvoltatorului.
Care este procedura de urmat in atare situatie? Precizez ca doresc sa raman cu acest apartament daca se poate , nu sa mi se returneze banii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:29, 12 August 2011
Dvs aveti o creanta de recuperat de la dezvoltator, respectiv valoarea apartamentului. Trebuie sa va inscrieti neaparat la masa credala si acolo sa faceti dovada ca ati achitat integral pretul apartamentului, iar notarul care a facut antecontractul de v-c, stiind ca pretul a fost achitat integral, a facut un fals.
Luati legatura cu lichidatorul care se ocupa de falimentul firmei.
Daca imi lasati numele firmei si triunalul va pot afla eu numele lichidatorului si datele lui de contact.
Nu vad unde este falsul savarsit de notar.

Daca nu ati fost notificat, in calitate de creditor al firmei aflate in procedura de insolventa, adresati-va instantei cu o cerere pentru inscrierea in tabloul creantelor. Sfatul meu este sa angajati un avocat. Altfel, riscati sa pierdeti dreptul de a va fi luata in considerare creanta.

Inscrierea la masa creditorilor nu ofera certitudinea ca veti putea recupera ceva. Pana acolo e cale lunga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa constructor Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), ... (vezi toată discuția)
Insolventa dezvoltator imobiliar IonutT11 IonutT11 Buna ziua, De curand am fost informati ca dezvoltatorul imobiliar cu care am semnat un antecontract de achizitie apartament, a intrat in insolventa. Care ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)