avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa dezvoltator imobiliar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa dezvoltator imobiliar

Buna ziua,
De curand am fost informati ca dezvoltatorul imobiliar cu care am semnat un antecontract de achizitie apartament, a intrat in insolventa.
Care sunt pasii care trebuie urmati mai departe, in vedere recuperarii avansului achitat?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:59, 25 Martie 2012
In primul rand trebuie sa va inscrieti la masa credala, trimitand catre administratorul judiciar o declaratie de creanta. Trebuie sa aveti in vedere sa nu depasiti termenul de depunere a declaratiei.
Legea 85/2006 art. 61 (1) b. termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 45 de zile de la deschiderea procedurii, precum şi cerinţele pentru ca o creanţă înregistrată să fie considerată valabilă
Va trebui sa va inscrieti in tabloul creditorilor!
aariam_a a scris:

In primul rand trebuie sa va inscrieti la masa credala, trimitand catre administratorul judiciar o declaratie de creanta.


Inscrierea in tabloul creditorilor (masa credala) se face printr-o cerere adresata instantei care a dispus deschiderea procedurii. Cererea se depune in doua exemplare - unul pentru instanta si unul pentru administratorul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)
Deschisa procedura insolventei. in baza art. 36 din legea nr. 85/2006 se suspendã judecarea exuser exuser As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea speta: la data de 15.09.2011 SC X SA deschide la judecatorie o actiune avand ca obiect somatie de ... (vezi toată discuția)
Deschiderea procedurii generale de insolvenþã ContSters73517 ContSters73517 am cumparat in 2007 un apartament in faza de proiect. nici in ziua de azi nu am apartamentul, desi trebuia sa-l primesc in martie 2009. intre timp, persoana ... (vezi toată discuția)