avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren si constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren si constructie

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema (o sa icnerc sa va dau cat mai multe amanunte - atat familiale cat si juridice- ca sa-mi puteti da un raspuns)

Sunt al 6 copil dintr-o familie recompusa (4 copii din prima casnicie, sotia a decedat si tatal meu s-a casatorit cu mama care i-a dat alti doi - eu si sora mea).
Fiecare copil a primit o bucasa de pamant (terenul - cu pricina, o sa va explic mai departe - s-a impartit in 4, pentru cei trei frati si pentru parinti, iar fetele au primit bani la casatorie. Suntem la tara si aceste lucruri s-au facut fara acte.

Tatal si mama mi-a cedat partea lor de teren intr-un testament, urmand ca eu sa ma ocup de ei pana in ziua plecarii, ceea ce am facut.

Pe acel teren am construit o casa cu autorizatie de constructie (fara nici o discutie sau impotrivire din partea fratilor) dar cand am dorit sa ma intabulez, hopa, fratii nu sunt de acord (din invidie si prostime enorma) si s-a ajuns pana la agresiuni fizice asupra familiei mele (sotie si fiica de 11 ani). Mentionez ca cei doi frati locuiesc unul la stanga, unul la dreapta casei mele, este greu de evitat.

Acuma, eu doresc sa ma intabulez pe teren si locuinta (si anexe bineinteles) deoarece am un testament si intrebarea mea este urmatoarea:

1. Pot sa ma intabulez cu acest testament in fata notarului sau trebuie sa trec prin justitie?

2. Pentru a ma intabula, trebuie deschisa masa succesorala obligatoriu? Acest lucru facandu-se in fata notarului, fiecare frate trebuie sa fie prezent sau o simpla declaratie facuta in fata martorilor in care fratii recunosc ca sunt multumiti ce ceea ce au primit si nu mai au nici o pretentie ajunge? Va rog sa ma intelegeti, ceea ce incerc este sa-mi pun familia in siguranta.

3. Care sunt optiunile me?

Va multumesc pentru ajutor



Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
hidalgo, utilizator
Cel mai recent răspuns: hidalgo , utilizator 21:34, 8 August 2011
Am uitat sa mentionez ca parintii sunt morti de mai mult de 3 ani, data legal admisa pentru a cere reducerea liberalitatilor excessive in testament asa cum afirma fratii mei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesiune dupa bunici 2014Elena 2014Elena A murit bunicul meu, dupa cativa ani a murit si bunica in acelasi an cu tatal meu Fratii tatalui meu au facut succesiunea fara tatal meu, au falsificat anexa 1 ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii?! Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Prin testament a primit 1000m2 de la bunica sa, In testament se vorbeste despre suprafata de teren,o cota indiviza,de vecinatati dar nu si despre actul cu ... (vezi toată discuția)
De unde sa încep nu știu, tatăl meu natural a murit și succesiunea ... Indricau Indricau De unde sa încep nu știu, tatăl meu natural a murit și succesiunea nu a fost facut acuma este timpul sa fac succesiunea pentru casa ca să se poată ... (vezi toată discuția)