avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul pensiei de invaliditate

buna seara,la calculul pensiei de invaliditate pe langa vechime se tine cont si de diagnostic,gradul de incapacitate va rog?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:19, 9 August 2011
Se tine seama de gradul de invaliditate.
Se tine cont de gradul de invaliditate,doar in cazul in care se acorda stagiu potential.

Legea 263/2010
Art. 98
(1) Pentru stagiul potential, acordat persoanelor in drept sa obtina o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de:
a) 0,70 puncte pentru gradul I de invaliditate;
b) 0,55 puncte pentru gradul II de invaliditate;
c) 0,35 puncte pentru gradul III de invaliditate.

Daca nu se acorda stagiu potential(nu este nevoie)atunci cuantumul pensiei este acelasi(egal) pentru toate cele 3 grade de invaliditate.Mai concret,daca o persoana se pensioneaza de invaliditate si nu are nevoie de acordarea de stagiu potential( a indeplinit conditia stagiului complet de cotizare)atunci cuantumul pensiei este acelasi,indiferent de gradul de invaliditate in care a fost incadrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul pensiilor de invaliditate sorinaga sorinaga In conformitate cu noile prevederi ale legii pensiilor, in situatia incadrarii in gradul II de invaliditate al unei persoane, cuantumul pensiei respective ... (vezi toată discuția)
Pensionar de invaliditate m.ap.n cu lg.118/2010 StanciuM StanciuM Am iesit la pensie de invaliditate in anul 2010 cu lg.118,daca se schimba gradul de invaliditate din 3 in 2 se poate micsora pensia,intrucit in 2010 s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate lujminitar lujminitar Am iesit la pensie, pensie de invaliditate, gr. III, pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici pana in momentul de fata decizia de pensionare. Mi s-au ... (vezi toată discuția)