avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar de invaliditate M.Ap.N cu lg.118/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar de invaliditate M.Ap.N cu lg.118/2010

Am iesit la pensie de invaliditate in anul 2010 cu lg.118,daca se schimba gradul de invaliditate din 3 in 2 se poate micsora pensia,intrucit in 2010 s-a calculat dupa o lege,iar acum este lg.263 in vigoare.
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 13:29, 16 Iulie 2012
In mod normal trebuie sa creasca pensia, deoarece pentru stagiu potential, valoarea punctajului la gradul 2 de invaliditate este mai mare.
Art. 98 din legea 263 din 2010
(1) Pentru stagiul potential, acordat persoanelor in drept sa obtina o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de:
a) 0,70 puncte pentru gradul I de invaliditate;
b) 0,55 puncte pentru gradul II de invaliditate;
c) 0,35 puncte pentru gradul III de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul pensiilor de invaliditate sorinaga sorinaga In conformitate cu noile prevederi ale legii pensiilor, in situatia incadrarii in gradul II de invaliditate al unei persoane, cuantumul pensiei respective ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei de invaliditate radabolan radabolan buna seara,la calculul pensiei de invaliditate pe langa vechime se tine cont si de diagnostic,gradul de incapacitate va rog? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate lujminitar lujminitar Am iesit la pensie, pensie de invaliditate, gr. III, pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici pana in momentul de fata decizia de pensionare. Mi s-au ... (vezi toată discuția)