avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu propritatea.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu propritatea.

Buna seara!
Am o problema cu un vecin.Problema consta in faptul ca mama l-a lasat pe vecinul meu,acum 3 ani, sa mute gardul din fata casei mele cu cativa metrii mai inauntru pentru a putea sa intre acesta cu masina.Tin sa mentionez ca nu s-a facut act de nici un fel,a fost doar o intelegere,pentru a-i lasa destul loc sa ii incapa masina.Acum respectivul pretinde ca terenul este proprieteatea lui si a inceput sa construiasca borduri,sa puna pomi si sa isi mute poarta.As dori sa mi se spuna cum sa procedez,comit vreo infractiune daca mut gardul inapoi unde era?Vreau sa zic ca respectivul vecin este fost politist(comandant sau ceva de genul) actual jurist... si cand i-am atras atentia acesta m-a amenintat ca nu mai imi termin facultatea si ca daca mut gardul 1cm comit nu stiu ce infractiune... Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Catavel , utilizator 21:37, 8 August 2011
Daca veti muta gardul fara acordul vecinului, veti comite infractiunea de tulburare de posesie.
Trebuie sa-l actionati in judecata pe vecin, intr-o actiune in revendicare.
Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot sa-mi construiesc gardul pt ca terenul meu este ingradit de vecinul meu mihaela.ciuca mihaela.ciuca Buna ziua. Am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am un teren pe care am construit o casa si doream sa-mi fac si un gard pentru ca nu ma inteleg ... (vezi toată discuția)
Dreptul de reconstrui un gard intre proprietati garbiny garbiny Buna ziua, Vreau sa reconstruiesc gardul ce ma separa de un vecin (e foarte deteriorat). Am hotarare judecatoreasca pe acea portiune de teren,am ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)