avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de reconstrui un gard intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de reconstrui un gard intre proprietati

Buna ziua,
Vreau sa reconstruiesc gardul ce ma separa de un vecin (e foarte deteriorat). Am hotarare judecatoreasca pe acea portiune de teren,am cadastru,carte funciara pe propritatea mea dar tatal vecinului(vecinul fiind plecat la munca in Spania de cand a cumparat proprietatea vecina mie) se opune santajandu-ma ca daca vreau sa fac gardul trebuie sa-l mut 1m inspre mine,altfel mi-l distruge. Care e modalitatea cea mai simpla de a face gardul?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 16:19, 10 Martie 2014
Daca aveti hotarare judecatoreasca definitiva ,puteti desfasura demersurile de executare imprejmuire proprietate
In situatia in care exista dispute asupra terenului,este de preferat anterior demararii executiei gardului sa contactati politistul responsabil , sa detaliati existenta hotararii judecatoresti,
astfel incat vecinul sa nu mai poata ridica pretentii sau sa nu desfasoare demersuri pentru dezafectare gard
actiunea vecinului nu se numeste tulburare de posesie ?

daca mergeti in instanta cu un avocat bun ....o sa-l faceti pe vecin sa va construiasca personal gardul .

Art. 254 Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, prin violenta sau amenintare, ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.
(2) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
ContSters315672, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Revendicare si granituire? oanaiasi oanaiasi Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema: Sunt proprietara unui teren de 500 mp (contract de vanzare-cumparare). La una din ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului privind constructiile din vecinatatea proprietatii VladMirovici VladMirovici Cu vecinul cu pricina, am o problema de tulburare de posesie. La care bineinteles au contribuit in favoarea s-a, poltitia din comuna, iar cei de la procuratura ... (vezi toată discuția)