avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

dupa decesul tatalui meu noi (4 frati) + mama noastra am vandut pamantul de la tata unor unchi (care dupa ce am semnat-- ne-au dat doar jumate din bani)dar fara a fi dezbatut mostenirea si vinzarea sa facut cu un act de mina . este valabil acest act ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:03, 8 August 2011
Terenurile pot fi vandute doar prin act notarial autentic.
Totusi, acea chitanta de mana le poate servi unchilor ca temei pentru promovarea unei actiuni judecatoresti prin care sa ceara instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere cf a unei chitante de mana ContSters382135 ContSters382135 O chitanta de mina vinzare cumparare se poate insrie in cartea funciara ? (vezi toată discuția)
Se poate cere revizuire succesiune? invocand art.703 cod civil ? bun ascuns intentionat de la masa succesorala... dorudoru dorudoru Pe scurt.: anul 2000 tata moare. Dupa 2 luni Sotia tatalui (mama vitrega) deschidem succesiune. Se imparte omeneste totul 1 apartament din Bucuresti, Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Act vanz.-cumparare anditaru anditaru In 1991 am cumparat un pamant de la cineva numai pe baza unei chitante de mana,cu 2 martori dar fara data pe ea.Impozitul pe acest pamant nu-l platesc la ... (vezi toată discuția)