In apartamentul mamei locuiam la un moment dat 9 persoane.Acum locuiesc 3 persoane permanent si inca 2...doar 4 zile pe luna....Vecinii, care nu-si vad de treaba lor ne vad in vizita la mama in fiecare zi pe noi, copiii ei...si astfel au impresia ca ar trebui sa avem trecute 9 persoane la intretinere....noi am trecut 5 persoane....pentru zilele alea in care se mai nimereste sa fie 5 persoane...Vreau sa stiu exact de la cate zile in care locuieste o persoana in apartament trebuie trecuta la intretinere....ca ma gandesc ca daca imi vin rudele in vizita din alta localitate si le tin 2-3 zile nu trebuie sa le trec la asociatie...
Va multumesc anticipat
Legea 230/2007 precizeaza:
- stai 14 zile - nu treci persoana in evidenta as. prop.;
- stai 15 zile - treci persoana in evidenta as. prop.
Cred ca v-am raspun la chestia cu ”exact”. Acum trebuie sa va spun ca discutii vor mai fi. Trebuie sa discutati toate aceste probleme cu presedintele as. prop., cadeti de acord cu nr. de persoane - acoperitor si lasati vecinii... asta-i rolul lor!
Noi mai procedam ceva de genul, o luna 5 persoane, o luna 4 persoane - acolo unde nr. de persoane nu este stabil, dar nici proprietarii nu sunt decisi cum sa procedeze.
Peste tot gasim situatii dintr-astea, dar cu intelegere, trecem peste...
Succes!
@bogdaner
Este treaba vecinilor pentru ca daca stati asa multi in apartament si va treceti la intretinere numai 3 ei platesc consumurile voastre.
Deci nu e numai asa, de-o curiozitate, e chiar problema de buzunarul lor care se goleste in favoarea familiei dv.
asta daca ar fi mai mult de 5...ceea ce nu e...si...5 pers au fost trecute tocmai pentru acest lucru.Adam Grecu cred ca a inteles mai bine situatia.Nu inteleg de ce femeia de servici, gunoiul sau ce mai e acolo pe lista...se plateste pe numar de persoane....ce...2 persoane nu pot face mai mult gunoi decat 4?...de ce nu se plateste pe suprafata apartamentului....
Ca sa nu fi inteles eu gresit....spuneti-mi cum ii afecteaza altfel la buzunar in afara acestor lucruri care sunt trecute(dupa parerea mea eronat) pe numarul de persoane....apa o platesc pe cea pe care o consum....indiferent ca o consuma 2,4,9 pers...la fel si restul utilitatilor....
In fine....nu sunt asa deranjat de ceea ce ar putea crede vecinii....e problema lor....
Multumesc tuturor care au raspuns acestui mesaj....am aflat ceea ce vroiam si...poate va fi uttil si pentru alte persoane aflate in situatii de genu.Respect!
Sunt cheltuieli care se impart pe numar de persoane: gunoiul, electricitatea si gazele.
Daca dv. consumati pentru 5 persoane si platiti pentru 3, e normal ca pentru celelalte 2 platesc vecinii, de aceea ii intereseaza.
Faptul ca 2 persoane pot face gunoi sau consuma gaze mai mult decat o familie de 4 poate fi adevarat, dar acesta este un aspect interpretabil.
Legea nu lasa loc la interpretari: 5 persoane platesc pentru 5 persoane, 2 persoane platesc pentru 2 persoane. Nu se poate sta la spatele fiecaruia ca sa se vada cat consuma sau cat gunoi face.
Intretinere la bloc
bellla
buna ziua am un ap de 5 cam in bucuresti, in care nu locuieste nimeni as dori sa/mi spuneti care sunt cheltuielile pe care eu trebuie sa le platesc. deoarece ... (vezi toată discuția)