avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare pe o camera deja cumparata si intabulata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare pe o camera deja cumparata si intabulata

Acum 1 luna a cumparat cineva un apartament in bloc si pe contractul de vanzare dar si pe schita de cadastru precum si pe intabulare figureaza aceiasi camera de la mansarda cu cea pe care o am in proprietate. Mi-a spart lacatul si a pus unul de-al lui. Am vorbit cu el ca este proprietatea mea si nu avea dreptul sa sparga usa sa taie lacatul si sa desprinda placuta cu numele. Dupa multe discutii , intr-un final i-am zis ca ii voi schimba lacatul si a raspuns ca sa fac ce vreau. In consecinta am inlocuit lacatul lor si am intrat iar in posesia camerei si a obiectelor mele din ea. La cateva zile imi face plangere la politie ca a gasit camera descuiata si ca si-a luat-o in posesie conform documentelor pe care le are.
Ce este de facut ? Cum este posibil sa fie intabulata o camera la 2 proprietari? Sa fac si eu plangere?
Cel mai recent răspuns: albuDD , utilizator 13:28, 11 August 2011
Mergeti la Oficiul de cadastru din judetul in care locuiti si solicitati sa fie verificate cele 2 documentatii cadastrale ... poate e vorba doar de o eroare (greu de crezut). Insa, daca documentatia d-voastra cadastrala este mai veche, anterioara programului cu care opereaza in prezent OCPI atunci este posibil sa se fi omis inscrierea documentatiei d-voastra.
In functie de constatarile de acolo o sa vedeti mai departe ce e de facut.
Documentatia cadastrala este din a doua parte a anului 2009. Banuiesc ca era programul OCPI la acea data/ !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa danyubu danyubu Am cumparat o casa compusa din parter si mansarda iar in momentul in care am mers la primarie sa o iau in evidenta mi sa spus ca in cadastru nu este trecuta ... (vezi toată discuția)
Cate cadastre se pot face la un imobil picassoo picassoo Cate cadastre pot sa fac la acelasi imobil? Si daca pe cadastru vechi este scris 64 mp si mai jos apare 96 mp (ca fiind cadastru nou). Pot cumpara acest ... (vezi toată discuția)
Se poate întabula un imobil pe baza expertizei topografice? dacă da, cine trebuie să depună documentația la ocpi? dragomirvalerian dragomirvalerian Daca in cadrul procesului a fost realizata o expertiza topografica , mai trebuie sa iau legatura cu un expert topograf pentru documentatia cadastrala in ... (vezi toată discuția)