avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte casa

Am cumparat o casa compusa din parter si mansarda iar in momentul in care am mers la primarie sa o iau in evidenta mi sa spus ca in cadastru nu este trecuta suprafata desfasurata a locuintei{mentionez ca fostul proprietar a avut casa luata in evidenta}.Ce pot sa fac?Notariatul nu trebuia sa verifice actele? Unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:43, 26 Februarie 2020
Buna seara,
Mergeti la notar si discutati cu el!
Notarul nu avea de ce sa verifice asta. Cata vreme schita cadastrala a fost avizata de OCPI ea este considerata corecta si completa. Mai mult, ati semnat schita aceea odata cu contractul si ati fost de acord cu continutul ei. Daca doriti sa cereti lamuriri de la cineva, cereti lamuriri de la expertul cadastral care a intocmit schita, al carui nume il gasiti pe acest document.
Daca cei de la primarie nu vor accepta sub nici o forma intabularea fara sa rezulte de undeva suprafata desfasurata (si daca aceasta chiar nu se regaseste nicaieri), va trebui sa reactualizati documentatia cadastrala - in sensul completarii cu suprafata desfasurata a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cadastre se pot face la un imobil picassoo picassoo Cate cadastre pot sa fac la acelasi imobil? Si daca pe cadastru vechi este scris 64 mp si mai jos apare 96 mp (ca fiind cadastru nou). Pot cumpara acest ... (vezi toată discuția)
Vreau sa extind succesiunea dupa tatal meu cu un imobil casa ... actinvest actinvest Vreau sa extind succesiunea dupa tatal meu cu un imobil casa si teren inscris in CF, dar fara modificarile facute de tata pe imobil.(mansardarea casei vechi)De ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)