Am cumparat o casa compusa din parter si mansarda iar in momentul in care am mers la primarie sa o iau in evidenta mi sa spus ca in cadastru nu este trecuta suprafata desfasurata a locuintei{mentionez ca fostul proprietar a avut casa luata in evidenta}.Ce pot sa fac?Notariatul nu trebuia sa verifice actele? Unde trebuie sa ma adresez?
Notarul nu avea de ce sa verifice asta. Cata vreme schita cadastrala a fost avizata de OCPI ea este considerata corecta si completa. Mai mult, ati semnat schita aceea odata cu contractul si ati fost de acord cu continutul ei. Daca doriti sa cereti lamuriri de la cineva, cereti lamuriri de la expertul cadastral care a intocmit schita, al carui nume il gasiti pe acest document.
Daca cei de la primarie nu vor accepta sub nici o forma intabularea fara sa rezulte de undeva suprafata desfasurata (si daca aceasta chiar nu se regaseste nicaieri), va trebui sa reactualizati documentatia cadastrala - in sensul completarii cu suprafata desfasurata a imobilului.
Cadastru
adriana dj
am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)