Am avut un contract de inchiriere aparatura medicala cu taxa lunara. La un moment dat nu am mai putut plati rata, astfel s-a acumulat o datorie de 3000 RON. La presiunile firmei, am fost de acord cu plata retroactiva a sumei in rate, firma renuntand la plata penalitatilor. In luna iulie 2010 am considerat ca am stins datoria, drept urmare nu am mai platit ultimele trei rate dintr-o simpla omisiune. Nu am mai avut nici o comunicare cu firma pana in luna iulie a acestui an, luna in care am primit o chemare in judecata pentru plata datoriei restante si plata penalitatilor. Am platit imediat datoria restanta. As vrea sa stiu cum pot formula o intampinare prin care sa arat ca neplata s-a datorat unei simple omisiuni si nu relei credinte si totodata sa scap de plata penalitatilor. Va multumesc anticipat si va stau la dispozitie cu eventuale detalii.
penalitatiler sunt aferente intirzierii la plata a debitului. puteti scapa doar daca creditorul este de acord cu aceasta. "Simpla omisiune" nu va scuteste de plata penalizarilor, ea nu inlatura raspunderea contractuala.