avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut nerambursat
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut nerambursat

Buna ziua! Am dat cu titlu de imprumut(contract de imprumut la notar) in 2008, unei cunostinte suma de 1000 euro; cu obligatia de restituire in ianuarie 2010. Fara dobanda. In caz de neplata imprumutatorii vom putea proceda la executarea silita a bunurilor mobile sau imobile proprietatea acesteia. Acest contract de imprumut constituie titlu executoriu cf. art. 66 din Legea nr. 36/1995, precizand ca nu cerem luarea inscriptiei ipotecare pt. garantarea restituirii imprumutului. Mai precizez ca in contractul de imprumut este trecut doar unul din soti(si anume sotia).
Pana la ora actuala nu am primit banii.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez!
Exista vreun termen de prescriptie a datoriei, daca eu nu iau nici o masura?
Trebuie sa ma adresez instantei sau doar executorului judecatoresc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:01, 9 August 2011
va adresati unui executor judecatoresc. termenul de prescriptie se implineste in ian 2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de bunuri in indiviziune ion minca ion minca Am acordat un imprumut prin notar. Imprumutul este cu titlu executoriu si este garantat cu intreaga avere mobila si imobila. Termenul de restituire a fost ... (vezi toată discuția)
Executare contract de imprumut capraruioan capraruioan Buna ziua. Este vorba despre un contract de imprumut intre 2 persoane fizice pentru o suma de bani. In contract scrie \"in cazul in care imprumutatul nu va ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ciubotarudan ciubotarudan Am dat cu imprumut notarial 20.000 lei.Termenul a fost 25.04.2011. Cum pot sa-mi recuperez banii? In contract scrie ca :,,Prezentul act constituie titlu ... (vezi toată discuția)