avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare

In luna IULIE 2011 am facut doua achizitii din Olanda. Ambele facturi au fost emise cu TVA. Cum le declar in 390 si 300 daca nu se mai aplica regula TAXARE INVERSA, pe ce randuri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: STOICA MADALINA , utilizator 14:50, 10 August 2011
"taxarea inversa" se mai aplica.
Verificati care este motivul pt care facturile nu au fost emise fara tva. S-a comunicat de catre dvoatra CUI, v-ati inregistrat in ROI inainte de efectuarea achizitiei? Se face dovada ca bunurile au parasit Olanda si au intrat in Romania (CMR)?
dar de ce au fost emise cu tva? Nu ati comunicat codul de tva?
Noi nu am comunicat CUI-ul, dar suntem inregistrati in Registrul operatorilor intracomunitari.
Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie?
solicitati anularea facturilor si refacerea lor fara tva.
comunicati firmei din Olanda codul dvs. valid de tva.
In cazul in care prestez servicii ( colete distribuite pe teritoriul Romaniei ) pt o firma din Anglia trebuie sa cer codul de inregistrare in scopuri de TVA si apoi sa ii emit factura fara TVA ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)