avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor la DNA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor la DNA

In cazul citarii ca martor, DNA, are dreptul sa tina secreta cauza pt care am fost citat?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 01:28, 11 August 2011
În calitate de martor, trebuie sa vi se spună pentru ce sunteți chemat și despre ce fapte ar trebui să declarați. și dacă doriți, puteți veni însoțit de un avocat. este dreptul dv-tră.
In ce sens sa tina secreta cauza? Si intrebarile pe care vi le vor pune, vor fi tot secrete?:D
Vi se va aduce la cunostinta despre ce este vorba.
Depinde foarte mult de felul in care face ancheta procurorul.
Obligatia dvs. este de a spune adevarul.
Nu se dau relatii sau detalii la martori.
Va intreaba si raspundeti.
Aveti grija sa nu fiti pus sub invinuire dupa ce declarati.Aceasta se poate intampla daca mintiti sau omiteti sa declarati ceva.
Mai poate exista si ipoteza ca martorul sa devina suspect.
Ar fi recomandabil sa aveti si posibilitatea de a apela la serviciile unui avocat in caz de probleme.
vatamatul a scris:

In cazul citarii ca martor, DNA, are dreptul sa tina secreta cauza pt care am fost citat?

Nu! In citatie nu vi se mentioneaza pentru ce anume cauza sunteti citat, ci doar calitatea pe care o aveti.
Ulterior vi se aduce la cunostiinta cauza in care sunteti citat ca martor si vi se cer detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a da declaratie la politie honeybee honeybee Am fost citata intr-un un dosar penal si refuz sa ma prezint sa dau declaratie la politie. Care ar putea fi urmarile? (vezi toată discuția)
Citat ca martor???!! monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Imi puteti da un sfat in urmatoarea speta:in cazul primirii unei citatii de la politia Buc departamentul crima organizata,pt a da o declaratie cu ... (vezi toată discuția)
Martor suspect.dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis ... (vezi toată discuția)