avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJAT MOFTUROS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJAT MOFTUROS

Buna ziua! Cum mai pot proceda in cazul unui angajat care nu a mai venit la servici de aproape 2 luni? Cum sa inchei cim-ul lui? Nu am putut face nimic mai repede din cauza sefilor care voiau sa se faca intai inventar la gestiunea lui.Totul a durat prea mult.Cand am trimis acasa o notificare,mi-au venit parintii angajatului pe cap,ca sa mai astept sa se intoarce baiatul in oras,sa=si depuna demisie.Nu a mai venit.
1.Pot trimite acasa decizie de concediere dupa 2 luni de absenta nemotivata de la servici?
2.Sa il caut sa il chem sa isi depuna o demisie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 16:55, 9 August 2011
1. Concediati-l cu art.61, lit.a) din Codul muncii (incetarea disciplinara a CIM) dar atentie la respectarea procedurii cerute de Codul muncii.
2. Daca ati facut deja decizia de concediere o puteti expedia prin posta, cu confirmare de primire.
Pai m-am gandit ca asta e cea mai "legala" solutie la situatia angajatului resp,ii trimit decizia de concediere prin posta,dar daca vin parintii protectori sa o conteste? Stiu ca nu pot face nimic,decat daca ar avea un certificat medical.
Dar ce treaba aveti cu parintii protectori,nu cu ei ati incheiat un cim,dvs respectati doar pasii pe care trebuie sa-i urmati, asta in cazul in care individul are inspiratia sa consulte vreun avocat! Cat priveste certificatul medical,in zilele noastre nu se mai da pe ochi frumosi(sau asa ar trebui!),se fac controale la domiciliu,iar parintii protectori n-o sa-l tina ascuns la ei in pat:stunned:
1. Daca lipseste de doua luni nu mai are cum sa prezinte certificat medical.
2. Conform OUG 158/2005 trebuia sa va anunte ca este in concediu medical si sa prezinte certificatul medical pana pe 5 ale lunii pentru luna precedenta.
3. Parintii nu au treaba cu dvs. decat daca salariatul ar fi minor (intre 15-16 ani).
Ca gestionar,sigur n-avea 15 ani,probabil minim 21,dar in final trebuie sa-i intelegem si pe parinti,cine stie cate macinari sufletesti au cu un asemenea inconstient,adica "ce daca am un loc de munca,iaca asa,azi n-am chef de dus la munca,dar nici maine....,ba mai tin si angajatorul in sah,de ce sa nu fie si el stresat?":">
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
deab, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau somaj d_shocky d_shocky Mama mea se afla intr-o situatie dificila, in urma unui accidend si-a spart rotula la piciorul drept, in luna februarie anul acesta avand pana in prezent 270 ... (vezi toată discuția)
Probleme dreptul muncii, companie mare din bucuresti IMocanu IMocanu Buna ziua, As vrea sa stiu daca este legal ce tocmai mi s-a intamplat. In ultima vreme am lipsit mult de la servici pentru ca mi-a fost rau. Nu am avut ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim pt concediu de maternitate padicam padicam Buna ziua! Cum se procedeaza in cazul suspendarii cim pt concediu de maternitate? Cu ce data se suspenda? Am un caz si nu stiu ce sa fac. Data suspendarii ... (vezi toată discuția)