avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratorul are dreptul sa vanda ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratorul are dreptul sa vanda ?

Buna ziuna,

Am o intrebare: Administratorul, in acelasi timp asociat unic la o firma cu activitatea principala de consultanta (cod. caen 7022), dar si activitate secundara (comertul cum amanuntul (papetarie si birotica)), are dreptul sa vanda produsele comercializate ?
De mentionat ca se vinde doar persoanelor juridice (firme), nu persoanelor fizice (exclus casa de marcat).
Administratorul NU are carte de munca, nu figureaza ca angajat la firma, este administrator prin actul constitutiv emis de ORC.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
florin89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:09, 9 August 2011
Daca esti administrator numit la ORC ai voie sa faci aproape orice in societate, inclusiv sa vinzi. Chiar daca nu ai contract de munca esti liber sa faci treaba asta.
Daca activitatea de comert care este trecuta ca obiect secundar este si autorizata la ORC (nu este suficient sa fie ca obiect secundar in statut) atunci da, administratorul poate sa faca aceasta activitate.
@procmarci,

Activitatea de comert este trecuta ca obiect secundar si este autorizata si la ORC (firma a primit certificat constatator pentru comertul cu amanuntul+alte activitati pentru care s-a cerut autorizatie).

Deci este in regula daca administratorul vinde produsele de papetarie si presteaza servicii de consultanta, fara a figura ca angajat ?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
florin89, utilizator
Nu conteaza ca administratorul are sau nu contract de angajare, el functioneaza in baza mandatului prevazut in actul constitutiv.
DA, poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen consultanta marketing chandrei chandrei Am o firma care are ca obiect secundar codul 7022 si un alt cod ca obiect principal. Contractele pe care le-am facut pina acum se refera la consultanta privind ... (vezi toată discuția)
Facturare - caen anitsirc anitsirc Supun atentiei dvs. urmatorul caz: [b]Firma care vinde: [/b]SRL, caen 7022 (consultanat in afaceri si management) [b]Clientul:[/b] o alta firma care are ... (vezi toată discuția)
Activare cod caen secundar Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca atunci cand am adaugat un cod caen secundar la obiectul activitate si a inceput sa functioneze firma in baza lui, din ... (vezi toată discuția)