Supun atentiei dvs. urmatorul caz:
Firma care vinde: SRL, caen 7022 (consultanat in afaceri si management)
Clientul: o alta firma care are nevoie de imbunatatirea unui soft IT.
Imbunatatirea acestui soft presupune programare IT.
Programarea o realizeaza unul dintre angajatii primei firme, dar acest angajat are nevoie sa elibereze factura clientului sau.
Clientul este deacord ca pe factura sa scrie consultanta it, sau consultanta in tehnologia informatiei.
Codul caen al firmei care elibereaza factura este 7022 (principal) dar in codurile secundare are trecute si alte caen referitoare la producerea de soft.
Din cate stiu, in acest caz firma nu poate produce soft, asa este?
Se poate activa codul caen referitor al producere de soft, dar sa ramana activ si 7022? Pot exista 2 caen principale?
Cum anume am putea elibera factura, astfel incat sa fie legal si sa nu avem probleme?
Din experienta dumneavoastra, imi puteti spune ce riscuri are firma daca elibereaza facturi (avand in vedere situatia descrisa mai sus)?
Multumesc?
Citez mai jos din codul caen 7022.
Am putea sa ne incadram cuva in partea subliniata? Angajatul firmei ofera consultanta pentru imbunatatirea programului, dar este si cel care realizeaza fizic codul programului.
Aceste servicii pentru afaceri pot include consultanţă, îndrumare sau asitenţă operaţională pentru firme şi servicii publice cu referire la:
- proiectarea metodelor sau procedurilor contabile, programe de contabilizare a costurilor, proceduri de control bugetar,
- consultanţă şi asistenţă acordată firmelor şi serviciilor publice pentru planificare, organizare eficientă şi control, managementul informaţiei etc.
Această clasă exclude:
- proiectarea de software pentru sisteme contabile (6201)
Multumesc!