avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca in baza ROI-ului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca in baza ROI-ului

Buna ziua ,
Am o colega care prin sindicat, a cumparat impreuna cu o alta colega, un bilet la mare;in locul ei s-a dus sotul colegei cu care a cumparat biletul;desi aceste practici sunt cunoscute in firma , pana acum numeni nu a zis nimic.In urma cu o saptamana a fost chemata sa dea o declaratie scrisa in fata sefului ierarhic superior;dupa ce a dat declaratia a fost informata ca exista un articol in ROI prin care se specifica clar ca aceste practici duc la desfacerea disciplinara a contractului de munca.Urmeaza sa se prezinte si la comisia de cercetare din departam.Resurse Umane.
In baza unui articol din Regulamentul de Ordine Interioara se poate desface contractul de munca al unui angajat ?
Aceste practici sunt curente in cadrul firmei , numai ca s-a facut analiza doar pe biletul cumparat de ea.Daca ar vrea sa solicite un control din exterior ( nu intern , pt,ca se apara unii pe altii) unde ar trebui sa mearga?
Daca i se desface contractul de munca poate sa dea in judecata firma ?
Cel mai recent răspuns: Crisstin , utilizator 09:38, 10 August 2011
Buna ziua,

Daca in ROI este prevazuta ca abatere aceasta fapta, se poate face concediere disciplinara dupa indeplinirea procedurii de cercetare disciplinara.
Am inteles.M-am uitat in Codul Muncii si am vazut ca exista un articol cu aceasta tema.
Insa,daca se ajunge aici , pe cine ar putea chema in control ? Nu este normal ce se intampla..Cred ca vor sa dea un exemplu,ceva de genul "asa nu".
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
Crisstin, utilizator
1. Daca va emite decizie de concediere o puteti contesta la tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
2. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Crisstin a scris:

Buna ziua ,
Am o colega care prin sindicat, a cumparat impreuna cu o alta colega, un bilet la mare;in locul ei s-a dus sotul colegei cu care a cumparat biletul;desi aceste practici sunt cunoscute in firma , pana acum numeni nu a zis nimic.In urma cu o saptamana a fost chemata sa dea o declaratie scrisa in fata sefului ierarhic superior;dupa ce a dat declaratia a fost informata ca exista un articol in ROI prin care se specifica clar ca aceste practici duc la desfacerea disciplinara a contractului de munca.Urmeaza sa se prezinte si la comisia de cercetare din departam.Resurse Umane.
In baza unui articol din Regulamentul de Ordine Interioara se poate desface contractul de munca al unui angajat ?
Aceste practici sunt curente in cadrul firmei , numai ca s-a facut analiza doar pe biletul cumparat de ea.Daca ar vrea sa solicite un control din exterior ( nu intern , pt,ca se apara unii pe altii) unde ar trebui sa mearga?
Daca i se desface contractul de munca poate sa dea in judecata firma ?

Personal nu vad care ar putea fi legatura dintre un bilet cumparat prin sindicat si roi; ar avea o legatura daca firma contribuie cu bani la acel bilet.Verificati existenta in roi a acelui articol si data la care a fost introdus in roi. Intrebati la sindicat cine finanteaza biletul . Va rog sa-mi spuneti si mie la care articol din codul muncii faceti referire.("M-am uitat in Codul Muncii si am vazut ca exista un articol cu aceasta tema"")

In Codul Muncii exista un articol ce are ca subiect Regulamentul de Ordine Interioara.
Sindicatul suporta 35% din pretul biletului,diferenta angajatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abaterea disciplinara draganmariana draganmariana Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Un angajat nu isi indeplineste obligatiile de servici iar administratorul doreste sa urmareasca toti pasii ... (vezi toată discuția)
Am fost concediat prin sms pentru că m-am certat cu o colegă. este legal ce mi se întâmplă? Costel r Costel r Mi sa transmis prin sms de patronul firmei unde lucrez, că sunt concediat motivul fiind o ceartă cu o colegă. Dati-mi un sfat va rog. (vezi toată discuția)
Control medical periodic ContSters207843 ContSters207843 Un salariat nu s-a prezentat in termen la centrul de medicina muncii pentru efectuarea controlului medical periodic. Ce masuri intreprinde angajatorul in ... (vezi toată discuția)