Buna ziua. In urma cu 4 ani am fost sanctionat in urma unei constatari abuzive. Bineinteles ca am contestat in contenciosul administrativ si am castigat fara probleme, fara a avea un avocat iar datorita claritatii in care se aflau lucrurile, institutia in care lucram si unde s-a produs abuzul nici macar nu a indraznit sa faca recurs. Din motive obiective la acea data nu l-am actionat in judecata pe cel care a facut acea constatare in urma careia am fost sanctionat, prejudiciat si care mi-a defaimat imaginea. Acum cand lucrurile s-au schimbat in sensul ca motivele obiective sau subiective nu ma mai pot afecta, as vrea sa intreb daca mai am posibilitatea sa-l trag la raspundere pe cel ce a propus sanctionarea mea abuziv. Precizez si repet ca au trecut 4 ani de la sanctionare.
Precizez ca as vrea sa-i fac plangere la procuratura pentru abuz in serviciu si eventual sa-l actionez in judecata. CE MA SFATUITI?
Va multumesc!
puteți promova o astfel de plângere dacă persoana respectivă este funcționar public în accepțiunea codului penal. abuzul în serviciu este prevăzut în patru forme în codul penal respectiv în articolele 246, 247, 248, 248 indice 1. dacă considerați că vă puteți încadra în vreunul dintre aceste cazuri puteți promova o astfel de plângere . în ceea ce privește prescripția, faptele prev de art. 246, 247, 248, se prescriu în termen de 5 ani potrivit art. 122 cod penal și cea prevăzută de art. 248 indice 1 în 10 ani, conf aceluiași articol. succes.
Functionar public si eu si el. El numit prin decizie un fel de sef. M-a testat intr-o dimineata cu un alcooltest neomologat, aparatul nu a emanat un bon pe care sa fie inregistrat rezultatul respectiv valoarea de 0,10 si care nu e nici macar contraventie in cazul conducerii unui autovehicul. M-a propus in comisia de disciplina pentru sanctionare lucru care s-a si intamplat, apoi am suportat consecintele prin diminuare salariala pe care am recuperat-o in urma castigarii contestatiei prin hotarare judecatoreasca.
Aceasta fapta se incadreaza in art. 246 cod penal?
Va multumesc.
Hartuire
alinutza9
Va rog sa-mi spune-ti ce ar trebui sa fac in situatia in care in concediu fiind, in urma unei excursii cu cazare peste noapte la un hotel, mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)