Am avut un contract de 6 luni cu o companie de telefonie mobila. Dupa ce s-a terminat contractul m-au contactat sa-l prelungesc si dupa cateva zile am acceptat prelungirea. Cand am primit factura pentru prima luna a noului contract pe langa costul abonamentului era si o taxa de reconectare pe care nu am fost de acord s-o platesc. Am platit costul abonamentului insa compania nu mi-a acordat acces la retea. Pana sa se lamureasca aceasta disputa, am decis sa optez pentru un serviciu pre-pay pentru care am ales o optinune care costa 5 euro. Compania mi-a luat din cont 5 euro dar iar nu mi-au acordat acces la retea pentru ca nu am platit reconectarea.
Deci pana acum compania de telefoane a incasat de la mine 39.63 lei pentru abonament si 5 euro pentru optiunea pre-pay dar nu imi acorda acces la retea pentru ca refuz sa platesc 10.57 lei taxa de reconectare.
In conditiile acestea pot sa depun o plangere penala impotriva companiei de telefoane pentru frauda (sau alt motiv), caz in care unde se depune o astfel de plangere penala?
Plangere penala e prea mult si nu stiu daca o ia cineva in consideratie. Formulati doua sesizari: una la Protectia consumatorului ( atasati si copii dupa cotnract) si cea de-a doua la sediul firmei de telefonie din Bucuresti.
nu cred că vă aflați în situația săvârșirii vreunei fapte penale. cred că problema dv-stră este de natură civilă și se poate rezolva direct cu societatea de telefonie mobilă sau dacă nu în instanța de judecată în baza contractului dintre dv-stră și societatea de telefonie. nerespectarea contractului poate duce la acordarea unor despăgubiri sau chiar la reziliere. însă înainte de orice acțiune ar trebui să vă asigurați că nu v-ați dat acceptul cu privire la acea taxă. din câte spuneți la momentul când ați fost contactat de firma de telefonie, primul dv-stră contract se terminase, deci ...
Jorje, multumesc mult pentru raspuns.
Vreau doar sa ma lamuresc pe mine insumi: deci daca cineva ma plateste de exemplu sa-i tai iarba, eu iau banii dar nu-i mai tai iarba, eu nu savarsesc o fapta penala, iar omul ca sa-si recupereze banii de la mine, trebuie sa ma actioneze in instanta civila.... Am inteles bine?
Telefonie mobila
anela.elena
Am abonament la o retea de telefonie mobila de 11 ani. Acum m-am hotarat sa-l reziliez si sa pastrez numarul doar ca si cartela pre-pay. Dar cei de la companie ... (vezi toată discuția)