avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot sa fac o plangere penala?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot sa fac o plangere penala?

Am avut un contract de 6 luni cu o companie de telefonie mobila. Dupa ce s-a terminat contractul m-au contactat sa-l prelungesc si dupa cateva zile am acceptat prelungirea. Cand am primit factura pentru prima luna a noului contract pe langa costul abonamentului era si o taxa de reconectare pe care nu am fost de acord s-o platesc. Am platit costul abonamentului insa compania nu mi-a acordat acces la retea. Pana sa se lamureasca aceasta disputa, am decis sa optez pentru un serviciu pre-pay pentru care am ales o optinune care costa 5 euro. Compania mi-a luat din cont 5 euro dar iar nu mi-au acordat acces la retea pentru ca nu am platit reconectarea.
Deci pana acum compania de telefoane a incasat de la mine 39.63 lei pentru abonament si 5 euro pentru optiunea pre-pay dar nu imi acorda acces la retea pentru ca refuz sa platesc 10.57 lei taxa de reconectare.
In conditiile acestea pot sa depun o plangere penala impotriva companiei de telefoane pentru frauda (sau alt motiv), caz in care unde se depune o astfel de plangere penala?
Cel mai recent răspuns: abs100 , utilizator 22:18, 9 August 2011
Plangere penala e prea mult si nu stiu daca o ia cineva in consideratie. Formulati doua sesizari: una la Protectia consumatorului ( atasati si copii dupa cotnract) si cea de-a doua la sediul firmei de telefonie din Bucuresti.
nu cred că vă aflați în situația săvârșirii vreunei fapte penale. cred că problema dv-stră este de natură civilă și se poate rezolva direct cu societatea de telefonie mobilă sau dacă nu în instanța de judecată în baza contractului dintre dv-stră și societatea de telefonie. nerespectarea contractului poate duce la acordarea unor despăgubiri sau chiar la reziliere. însă înainte de orice acțiune ar trebui să vă asigurați că nu v-ați dat acceptul cu privire la acea taxă. din câte spuneți la momentul când ați fost contactat de firma de telefonie, primul dv-stră contract se terminase, deci ...
Jorje, multumesc mult pentru raspuns.
Vreau doar sa ma lamuresc pe mine insumi: deci daca cineva ma plateste de exemplu sa-i tai iarba, eu iau banii dar nu-i mai tai iarba, eu nu savarsesc o fapta penala, iar omul ca sa-si recupereze banii de la mine, trebuie sa ma actioneze in instanta civila.... Am inteles bine?
Sdianaviolin, deasemeni multumiri pentru sfaturi. Probabil ramane varianta cu Protectia consumatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost pacalit de o companie de telefonie mobila , ce se intampla daca nu mai platesc abonamentul? CosminFlo CosminFlo Buna ziua , acum jumatate de an mergeam linstit prin oras cand apare o doamnisoara foarte zambareata si ma intreaba daca sunt client al unei retele de ... (vezi toată discuția)
Telefonie mobila anela.elena anela.elena Am abonament la o retea de telefonie mobila de 11 ani. Acum m-am hotarat sa-l reziliez si sa pastrez numarul doar ca si cartela pre-pay. Dar cei de la companie ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui abonament orange Lili69 Lili69 In octombrie 2017 am cumpărat un telefon la abonament Orange,durata contractului fiind de doi ani.Atunci mi s-a spus că,după 18 luni pot opta pentru o ... (vezi toată discuția)