avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act testament

buna-seara!.am o matusa care a mostenit o casa de la parinti,avand act de proprietate.acest act i s-a facut in timp ce era casatorita.parintii matusei au decedat.matusa si unchiul meu sunt in viata.matusa mea vrea sa imi faca act de proprietate pe casa.trebuie sa semneze si unchiul meu atunci cand imi face actul,adica trebuie sa fie si el de acord.daca da ce fel de act se poate face ca unchiul meu sa nu trebuiasca sa semneze ca e de acord sa imi faca actul.va multumesc anticipat.astept raspuns de la domniile voastre.matusa are act de vanzare-cumparare facut inainte de decesul parintilor sai
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters160754, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:04, 9 August 2011
daca matusa dvs are act de proprietate pe casa inseamna ca a intabulat imobilul pe numele dansei si va poate vinde casa fara sa fie nevoie de niciun acord din partea unchiului dvs.
fiti mai explicita.
1. Ce fel de act are? certificat de mostenitor? sau un act de vanzare-cumparare?
Ce fel de act? Atul a fost facut inainte de decesul parintilor matusii?
Daca Matusa dvs a mostenit Casa, existand certificat de mostenitor in acest sens, bunul este propriu indiferent ca l a do bandit in timpul casatoriei. Matusa poate dispune cum doreste de bunul sau.
Poate sa va faca donatie sau vanzare cumparare. Daca are copii ar fi mai bine vanzare cumparare, daca nu are copii poate sa va faca si donatie, donatia esre scutita de impozit pt rudele pana la gradul 3.
are act de vanzare-cumparare

Alte discuții în legătură

Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)
Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)