avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am si eu o intrebare daca sotia si eu suntem in strainatate si eu ma intorc in romania si depun actele pentru divort ea trebuie sa se intoarca in romania? Castiga custodia copilului,ea se mai poate sa se intoarca in strainatate? ce sfat imi puteti da?
Cel mai recent răspuns: jorje , utilizator 19:34, 9 August 2011
Cererea de divorţ poate fi adresată instanţelor din:

ţara în care locuiesc partenerii
ţara în care aceştia au locuit împreună - dacă unul dintre parteneri s-a mutat în altă ţară
ţara în care locuieşte unul dintre parteneri - dacă cererea se înaintează de comun acord
ţara în care locuieşte pârâtul - dacă părţile nu sunt de comun acord
ţara de reşedinţă a reclamantului:

(i) dacă reclamantul este cetăţean al ţării respective, trebuie să fi locuit acolo timp de cel puţin 6 luni înainte de a solicita divorţul

(ii) dacă reclamantul NU este cetăţean al ţării respective, trebuie să fi locuit acolo timp de cel puţin 1 an înainte de a solicita divorţul

ţara de origine a ambelor părţi.
aveți foarte multe întrebări. dv -stră singur puteți promova cererea de divorț însă pentru a se judeca de instanța de la ultimul domiciliu comun al părților trebuie să faceți dovada că dv-stră sau soția mai locuiți în prezent la acest domiciliu. cu privire la soție trebuie să precizați instanței de judecată domiciliul ei actual, în caz contrar este posibil să nu procedeze la judecată până nu faceți dovada că are cunoștiință de cererea de divorț. cu privire la minor depinde cine dorește custodia lui, cine se ocupă de el în prezent, cine s-a ocupat de el, condiții materiale, morale, e.t.c.
după proces soția se poate întoarce oricând în străinătate, nu văd motivul ptr care nu ar putea. dacă vă referiți la plecarea împreună cu copilul se poate întoarce cu procură notarială din partea dv-stră sau cu hotărârea de încredințare minor definitivă și irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta divort nicolascris nicolascris actiune divort -Reclamantul cetatean roman -Parata cetatean roman -Minora [9ani si 6 luni] nascuta in 2003 in Romania. Ultimul domiciliu comun din ... (vezi toată discuția)
Divorț în ue Penuloredana Penuloredana Ce drepturi are o femeie de naționalitate română, cu rezidență franceză, căsătorită din anul 2004, cu cetățean francez, în țara lui de origine, ... (vezi toată discuția)
cerere divort sergiu05 sergiu05 Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva, ma intereseaza care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in cazul unui divort, avand in vedere faptul ca locuim in alt ... (vezi toată discuția)